LE: Englezi protiv ostatka Evrope

Svetski sport - Četvrtak 04.04.2013 - 12:03

U četvrtak od 21.05h igraju se prvi mečevi četvrtfinala Lige Evrope, a engleski klubovi žele da odbrane čast zemlje nakon eliminacije Engleza iz Ligi šampiona.

Čelsi igra sa Rubinom kod kuće, Totenhem dočekuje Bazel, Njukasl putuje u Lisabon na gostovanje Benfiki, dok se u Turskoj sastaju Fenerbahče i Lacio.

Čelsi će protiv Rubina igrati osmu utakmicu u 22 dana, ali menadžer Rafael Benites tvrdi da to nije problem za ’Plavce’.

"Koncentrišemo se samo na sledeću utakmicu, moram da izaberem tim, a igrači moraju da budu spremni. Za sada nam ide zaista dobro“, rekao je španski stručnjak.

Čelsi će biti oslabljen neigranjem Ešlija Kola i Garija Kejhila, a u Rubinu se nadaju da mogu da iznenade londonski tim.

„Gajimo velike nade pred ovaj meč – Rubin ne igra svakoga dana ovako velike utakmice i ne možemo da dočekamo da počne. Ovaj meč ispisaće istoriju Rubina, a mi smo navikli na to da nismo favoriti“, rekao je trener tima iz Kazanja Kurban Berdijev.

Bazel, koji je jedini nacionalni šampion preostao u žrebu, gostuje Totenhemu na Vajt Hart Lejnu. Trener Murat Jakin neće moći da računa na Dijasa, Hoa i Filipa Degena.

„Nisam zadovoljan kadrovskom situacijom, ali sezona je duga i povrede su normalne. Mi imamo dobre zamene i verujemo u njih. Totenhem je jak tim, favoriti su, a pogotovo su dobri kod kuće“, kaže 38-godišnji Jakin.

I ’Pevci’ imaju problema, pošto neće moći da računaju na napadača Džermejna Defoa.

„Ima povredu mišića i to će biti veliki udarac za nas. Ove godine pokazao je veliki kvalitet i mnogo će nam nedostajati. Bazel ima iskustvo igranja u Evropi, ostvarili su fantastične rezultate protiv Mančester Junajteda, Sportinga i Bajerna. Ključni će biti motivacija i individualni kvalitet“, rekao je menadžer Totenhema Andre Viljas-Boaš.

Trener Benfike Žorž Žesus kaže da njegov tim neće zavarati loši rezultati Njukasla u Premijer ligi.

„To što su 15. u ligi ne znači ništa, od 12 mečeva u Ligi Evrope izgubili su samo jedan. Imaju tim pun internacionalaca i sigurno je da ovaj dvomeč neće biti odlučen posle 90 minuta“, rekao je Žesus, čiji tim ima samo jedan poraz kod kuće ove sezone, i to od Barselone.

I Njukasl ima visoke ambicije, a menadžer ’Svraka’ Alan Pardju veruje u pozitivan rezultat.

„Važno je da duže od njih držimo loptu u nogama. Oni su veoma jaki po krilima i teško ih je zaustaviti. Neće biti lako, ali nije ni nemoguća misija. Mi kod kuće možemo da pobedimo bilo koga i zato treba da se pobrinemo da taj meč odlučuje. Važno je da damo gol na strani“.

U jedinom dvomeču u kojem nema engleskih timova Fenerbahče se nada da bi u Istanbulu mogao da stekne ključnu prednost nad Lacijom.

„Pred nama je velika utakmica, želimo da ostvarimo prednost pred revanš. Ipak, moramo da budemo svesni da je ovo samo prvi meč i da ostaje revanš. Igrali smo ove sezone protiv dobrih timova, ali Lacio je ipak nivo iznad“, kaže trener Fenera Ajut Kočalan.

Trener Lacija Vladimir Petković već ima iskustvo igranja na stadionu „Šukru Saračoglu“.

„Bio sam ovde sa Jang Bojsom i sa Samsunsporom, ali Fenerbahče se mnogo poboljšao od tada. Ipak, naša želja je da kontrolišemo utakmicu“.

Liga Evrope, četvrtfinale, 21.05h:
Benfika – Njukasl
Čelsi – Rubin
Fenerbahče – Lacio
Totenhem – Bazel

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: