Lebron čovek odluke

Svetski sport - Sreda 27.02.2013 - 10:12

U noći između utorka i srede odigrano je osam mečeva u NBA ligi. Pre svih, treba istaći pobedu aktuelnog šampiona Majamija, nad Sakramentom, u duelu sa dva produžetka (141:129), ali i trijumf Indijane nad Golden Stejtom (108:97). Los Anđeles Klipersi lagano su došli do nove pobede, dok je, posle duže vremena, i Finiks obradovao svoje navijače.

Ekipa Majamija došla je i do 12. uzastopne pobede u ligi, pošto je na svom parketu nadigrala "kraljeve" iz Sakramenta. Šampion je tokom većeg dela meča diktirao ritam i rezultat, delovalo je da će lagano privesti meč kraju, ali je na scenu stupio Tornton, koji je vratio neizvesnost. Meč je ušao u produžetak, potom još jedan, da bi Lebron Džejms konačno preuzeo stvari u svoje ruke i postavio konačnih 141:129.

Lebron je meč završio sa 40 poena, osam skokova i 16 asistencija, čime je definitivno zaslužio zvanje igrača utakmice. Dvejn Vejd je dodao 39 poena, osam skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte, dok je Rej Alen u pobedu ugradio 21 poen. Markus Tornton je na drugoj strani ubacio 36 poena.

Indijana je potvrdila odličnu formu, pošto je ostvarila peti uzastopni trijumf. Ovog puta, pred Pejsersima pali su Voriorsi (108:97), u čijim redovima razigrani Stiven Kari nije imao pravu podršku. Meč je obeležio i veliki incident, koji se dogodio sredinom poslednje deonice. "Pokačili" su se Roj Hibert i Dejvid Li, da bi ubrzo i gotovo svi igrači jednog i drugog tima ušli u obračun. Ipak, relativno brzo se sve smirilo, a posle serije tehničkih grešaka, Hibertu je pokazan put u svlačionicu.

Do kraja utakmice, domaćin nije imao većih problema da upiše novu pobedu. Dejvid Vest ostvario je najbolji lični učinak u pobedničkom timu, sa 28 poena, četiri skoka i sedam asistencija, dok je odličnu partiju imao i Roj Hibert (21p, 11sk, 4as, 3uk). Na drugoj strani, ubedljivo najbolji nastup pružio je Stiven Kari, sa 38 poena, dva skokva i četiri uspešna dodavanja.

Klivlend je u Čikago stigao bez Kajrija Irvinga, ali to nije smetalo Kavalirsima da dođu do 19. pobede u sezoni. Posle potpuno izjednačene tri četvrtine, odluka o pobedniku doneta je u poslednjih 12 minuta, kada je dobru deonicu imao Luk Volton. Na kraju, Bulsi su morali da se pomire sa 14. porazom pred svojim navijačima (98:101). U redovima Klivlenda Dijon Vejters se istakao sa 25 poena, dok su u Čikagu bolji od ostalih bili Buzer (27p, 5sk) i Deng (26p, 7sk, 5as).

U duelu Finiksa i Minesote, dve ekipe koje nisu osetile slast pobede po okončanju ol-stara, Sansi su bili ti koji su odneli pobedu. Kao i na Floridi, pobednik je odlučen posle dodatnih minuta (84:83). Šest igrača je kod Finiksa zabeležilo dvocifren košgeterski učinak, od kojih su za nijasnu bolji bili Moris i Džonson, sa po 14 poena. Derik Vilijams se istakao na drugoj strani, sa 21 poenom i 12 skokova, dok je bivši centar Partizana Nikola Peković još jednom pružio odličnu partiju, sa 18 poena, 12 pokupljenih lopti i dva uspešna dodavanja.

Na kraju, Los Anđeles Klipersi su, potpuno očekivano, zabeležili šesti trijumf u poslednjih sedam mečeva. Nejaki Šarlot nije imao nikakve šanse u "Stejples centru", gde je domaćin došao do pobede od 106:84. Ovog puta, Blejk Grifin je predvodio Kliperse, sa 26 poena, sedam uhvaćenih lopti i šest asistencija, dok je odličnu podršku imao u liku Kerona Batlera, koji je ubacio 16 poena. Kris Pol stavio je akcenat na posluživanje kolega, tako da je, pored sedam poena, upisao i 13 uspešnih dodavanja. Kod "mačaka" je partiju vrednu pomena imao Džerald Henderson, sa 24 poena, dva skoka i po tri asistencija i ukradene lopte.

NBA, rezultati:

Indijana - Golden Stejt 108:97
Filadelfija - Orlando 84:98
Majami - Sakramento 141:129 (posle produžetka)
Čikago - Klivlend 98:101
Nju Orleans - Bruklin 97:101
Dalas - Milvoki 90:95
Finiks - Minesota 84:83 (posle produžetka)
LA Klipers - Šarlot 106:84

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: