Lev: Prenatrpan kalendar doneće talas povreda

Svetski sport - Sreda 11.11.2020 - 12:16

Joakim Lev, selektor fudbalske reprezentacije Nemačke, rekao je da prenatrpan fudbalski kalendar ugrožava zdravlje igrača i da će se problem pogoršavati kako se bude približavalo Evropsko prvenstvo.

"Zdravlje važnije od svega” FOTO: EPA-EFE
Klubovi širom Evrope redovno igraju po dva meča nedeljno pošto je pandemija koronavirusa odložila početak sezone.
 
Većina evropskih reprezentacija je takođe zakazala i prijateljske utakmice za ovu nedelju, pakujući tako tri meča u ovoj reprezentativnoj pauzi.
 
Lev je svojim kritikama vezanim za raspored pridružio pojedinim kolegama, kao što su treneri Liverpula i Mančester sitija, Jirgen Klop i Pep Gvardiola.
 
Sa smanjenom zimskom pauzom u mnogim ligama, naredni meseci mogli bi da dovedu do više povreda, upozorio je Lev.
 
“Hladni meseci, teški uslovi za igru… Ako mi treneri ne budemo maksimalno oprezni, oni koji to ne učine imaće veliki problem sledeće godine”, rekao je Lev.
 
Lev je naveo da će minhenski Bajern, Lajpcig, Borusija Dortmund, Real Madrid i Mančester siti, u kojima igraju reprezentativci Nemačke, imati posebno teške rasporede u novembru i decembru.
 
“Dolazi posebno teška faza, bez zimske pauze. Svaki trener mora biti pametan ako želi da ima sveže, fizički zdrave igrače sledeće godine u martu ili aprilu”, rekao je selektor Nemačke.
 
Lev je dozvolio sedmorici igrača da preskoče prijateljsku utakmicu protiv Češke u sredu kako bi se odmorili za mečeve protiv Ukrajine i Španije u Ligi nacija.
 
“Pojedinim igračima moramo dozvoliti da se odmore, jer je zdravlje važnije od svega”, rekao je Lev.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: