Levandovski oborio rekord star pola veka

Svetski sport - Subota 18.12.2021 - 16:01

U kalendarskoj 2021. godini sjajni Poljak postigao 43 gola u dresu Bajerna iz Minhena.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Ostao je bez Zlatne lopte, nepravedno rekli bi mnogi, ali ne i bez novog rekorda u Nemačkoj.
 
Očekivalo se da Robert Levandovski sruši rekord legendardnog Gerda Milera po broju postignutih golova u jednoj kalendarskoj godini i to je učinio u duelu sa Volfsburgom.
 
Obojica su imala po 42 pogotka, Miler 1972, a Levandovski tekuće godine, ali Poljak u poslednjem jesenjem kolu Bundeslige imao šansu da se izdvoji na prvom mestu. I nije propustio priliku.
 
Iako se činilo da će nekoliko neiskorištenih prilika onemogućiti Levandovskog da ispiše istoriju, u 88. minutu konačno je pogodio, za konačnih 4:0.
 
Podsetimo, u maju ove godine Levandovski je za gol oborio Milerov rekord od 40 pogodaka u jednoj sezoni Bundeslige, koji je takođe bio aktivan od 1972. godine.
 
Legendarni Miler na 607 takmičarski mečeva u dresu bavaskog giganta protivničke mreže tresao je 566 puta, dok je Levandovski na 235 prvenstvenih utakmica pogađao 222 puta.
 
U strelce su se još upisivali Tomas Miler, Dajot Upamekano i Liroj Sane. U svom jubilarnim, 400. nastupu u Bundesligi Miler je postigao 134. gol u njmačkom prvenstvu.
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: