Levandovski za duplu krunu: Bajern pobedom nad Lajpcigom osvojio Kup Nemačke

Svetski sport - Nedelja 26.05.2019 - 12:58

Bavarci su tako u vitrine stavili 19. trofej kupa, a čak 12. put u istoriji sezonu su završili sa duplom krunom

12. dupla kruna za Bavarce FOTO: AP 12. dupla kruna za Bavarce FOTO: AP
Bajern je osvojio duplu krunu u Nemačkoj, u finalu kupa je pobedio Lajpcig ubedljivo 3:0 golovima Roberta Levandovskog u 29. i 85. i Kingslija Komana u 78. minutu. Bavarci su tako u vitrine stavili 19. trofej kupa, a čak 12. put u istoriji sezonu su završili sa duplom krunom.
 
„Red Bul“ je igrao otvoreno, prvi imao zicer preko Poulsena, ali je Levandovski iz prve prave prilike doneo Bavarcima prednost i rasterećenje. Sve do gola Komana lomio se rezultat, šampion iz Minhena je imao bolje prilike ali je Nojer imao dve fenomenalne intervencije pred Forsbergom i posebno Vernerom. Kad je na semaforu stajalo 2:0, finale je bilo rešeno, Poljak je zaokružio sezonu još jednim golom, a Frenk Riberi i Arjen Roben zaigrali su nekoliko minuta i oprostili se od dresa Bavaraca. 
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: