Manćini i zvanično novi selektor Italije

Svetski sport - Utorak 15.05.2018 - 08:14

Doskorašnji trener Zenita je imenovan za novog šefa stručnog štaba nacionalnog tima "azura". Zameniće Venturu koji je otpušten posle velikog neuspeha

Manćini potpisao dvogodišnji ugovor FOTO: EPA Manćini potpisao dvogodišnji ugovor FOTO: EPA
Doskorašnji trener Zenita iz Sankt Peterburga Roberto Manćini večeras je zvanično imenovan za selektora fudbalske reprezentacije Italije.
 
Ovaj 53-godišnji trener je potpisao dvogodišnji ugovor s Fudbalskim savezom Italije, a na mesto selektora dolazi umesto Đan Pjera Venture, koji je otpušten posle neuspeha reprezentacije s kojom nije izborio plasman na Svetsko prvenstvo.
 
Italija pokušava da se oporavi od šoka zbog neuspeha u kvalifikacijama, na koje se nije plasirala prvi put u šest decenija. Prva naredna utakmica te selekcije je prijateljski meč protiv Saudijske Arabije 28. maja.
 
Manćiniju će ovo biti prvi selektorski posao u karijeri, a tokom karijere pored Zenita trenirao je Fiorentinu, Lacio, Inter, Mančester siti i Galatasaraj.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: