Medvedev za prvi masters prvi put protiv Nadala

Svetski sport - Nedelja 11.08.2019 - 14:00

Rus će u finalu ATP turnira serije 1000 u Montrealu biti na velikom ispitu - čeka ga iskusni i odmorni Španac koji je polufinale dobio bez borbe

Medvedev, trenutno deveti igrač sveta FOTO: Fox Medvedev, trenutno deveti igrač sveta FOTO: Fox
Rafael Nadal boriće se za 35. masters titulu u karijeri u finalu u Montrealu, i to pošto je polufinalni meč dobio bez ijednog odigranog poena.
 
Naime, Gael Monfis je zbog povrede članka bio primoran da preda prvom nisiocu "par forfe".
 
Nadalov rival za titulu biće Danil Medvedev, trenutno deveti igrač sveta.
 
On je do prvog finala mastersa u karijeri stigao posle pobede nad zemljakom i prijateljem Karenom Hačanovim - 6:1, 7:6 (8:6).
 
Rus, koji je prošle nedelje igrao i finale turnira u Vašingtonu, ali ga izgubio od Nika Kirjosa, prvi put sastaće se sa Špancem u karijeri.
 
"Trenutno igram vrlo dobro i ako nastavim u tom ritmu i u finalu, verujem da Nadalu neće biti lako. Biće to velika bitka, i nadam se da ću moći da je uspešno okončam", naveo je igrač koji je do sada u karijeri osvojio četiri titule.
 
Mladom Rusu u prilog svakako ne ide činjenica da će njegov daleko iskusniji rival biti i odmorniji, ali on tvrdi da je spreman i da ne oseća tremu zbog prvog duela sa Špancem.
 
"Za mene meč protiv Rafe biće dodatna motivacija. Igrao sam do sada sa najboljima, Đokovićem i Federerom, ali znam da će protiv Nadal biti nešto potpuno drugačije. Postoji pritisak, ali je i veoma izazovno, jer za to sam ipak radio čitavog života. Nemam strah, želim da pobedim u svakom meču koji igram, pa ću se potruditi da to uradim i u finalu Montreala", naveo je ruski teniser.
 
Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: