Memfis eliminisao Oklahoma Siti

Svetski sport - Četvrtak 16.05.2013 - 14:57

Košarkaši Majamija i Memfisa plasirali su se u finala svojih konferencija, pošto su protekle noći ostvarili odlučujuće trijumfe serijama.

Memfis eliminisao Oklahoma Siti Memfis eliminisao Oklahoma Siti

Aktuelni šampion je pobedio Čikago sa 94:91 i ukupnim rezultatom 4-1 izborio duel sa boljim iz serije Indijane i Njujorka, u kojoj Pejsersi vode sa 3-1.

Memfis je takođe sa 4-1 u seriji došao do finala ’Zapada’ pošto je u odlučujućem meču pobedio Oklahomu sa 88:84. U finalu će se sastati sa pobednikom serije između San Antonija i Golden Stejta, u kojoj Sparsi imaju prednost 3-2.

Junak pobede Hita bio je Lebron Džejms sa 23 poena, sedam skokova i osam asistencija. Odličnu partiju pružio je i Dvejn Vejd, sa 18 poena, pet skokova i šest asistencija, dok je Kris Boš meč završio sa 12 poena i sedam skokova. Kod Bulsa, Karlos Buzer je upisao 26 poena i 14 skokova, a Nejt Robinson je dodao 21 poen, pet skokova i šest asistencija. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović ponovo nije ulazio u igru odlukom trenera.


 Memfis je na sjajan način završio polufinalnu seriju sa Oklahomom, a do odlučujućeg trijumfa Grizlise je predvodio Zak Rendolf sa 28 poena i 14 skokova. Majk Konli je meč završio sa 13 poena i 11 skokova, dok se kod Tandera istakao Kevin Durent sa 21 poenom, osam skokova i šest asistencija. Serž Ibaka upisao je 17 poena i osam skokova, dok je Redži Džekson meć završio sa 16 poena, devet skokova i pet asistencija.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: