Mesi dao gol koji nije hteo: Argentina "slučajno" dobila Urugvaj, kiks Brazila (video)

Svetski sport - Ponedeljak 11.10.2021 - 13:02

Mesi pamti daleko bolje partije, ali mu je pobeda Argentine nad Urugvajem baš prijala.

FOTO: AP FOTO: AP
Argentinci su u Buenos Ajresu savladali neugodnog rivala sa 3:0, i to uz mnogo sreće.
 
Recimo, osam minuta pre odlaska na predah upravo je Mesi doveo svoju ekipu u vođstvo, iako to tada uopšte nije želeo da učini.
 
Probao je da lob-dodavanjem uposli Nikolasa Gonzaleza, a lopta je umakla i njemu i golmanu Fernandu Musleri i završila u mreži.
 
Šest minuta kasnije Argentina je udvostručila prednost i to nakon što je Lautaro Martinez promašio loptu, ali se ona srećno odbila ka Rodrigu de Paulu, koji je taj neočekivani poklon iskoristio za precizan udarac:
 
Martinez se iskupio za kiks u 17. minutu drugog poluvremena, kada je niski centaršut De Paula pretvorio u konačnih 3:0.
 
- Odigrali smo sjajno. Sve je funkcionisalo besprekorno. Urguvaj vas čeka, a onda postaje opasan. Kada smo ih načeli, lakše smo dolazili do prostora za našu igru, a onda su i golovi počeli da se ređaju - rekao je Mesi.
 
Ova pobeda, uz remi Brazila i Kolumbije (0:0), smanjila je zaostatak Argentine za večitim rivalom na šest bodova. Iz južnoameričkih kvalifikacija četiri najbolja tima idu direktno na Svetsko prvenstvo, a peti mora u baraž.
 

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: