Nadal: Rekordima da se bavimo kad završimo karijere

Svetski sport - Nedelja 27.02.2022 - 14:56

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je i u 15. meču u 2022. godini – on je u finalu ATP 500 turnira u meksičkom Akapulku bio bolji od Kamerona Norija iz Velike Britanije i po četvrti put u karijeri osvojio ovaj turnir.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images

Nakon trećeg trofeja u sezoni teniser sa Majorke je govorio o rekordima koje u svojoj sjajnoj karijeri postavlja, ali je, kao i u nekim prethodnim situacijama, naglasio da se ne bavi mnogo takvim stvarima.

Bila je ovo 91. ATP titula u Nadalovoj karijeri i sada je udaljen samo tri trofeja od trećeg na večnoj listi – Ivana Lendla. Prvi je Džimi Konors sa 109, a Rodžer Federer je osvojio 103. Novak Đoković ih ima 86.

„Na kraju krajeva uvek kažem da takve strvari treba da se mere tek kada je karijera gotova. Najvažnije je da sam upravo osvojio jedan prestižan turnir. Bilo je komplikovano, na ovom turniru je učestvovalo nekoliko igrača koji su u samom vrhu svetskog tenisa. Pred start mi je delovalo nemoguće da ga osvojim, ali neverovatno je koliko brzo stvari mogu da se promene“, izjavio je 35-godišnji Rafael Nadal.

„Moja karijera je duga, prvu titulu ovde sam osvojio 2005. godine, ali sada mogu mnogo više da cenim svoje uspehe nego kada sam bio tinejdžer“, kazao je „Bik iz Manakora“.

Bilo je ovo 11. uzastopno finale u kojem je došao do titule. Poslednji put je finale nekog turnira izgubio još u januaru 2019, kada ga je u borbi za AO porazio Novak Đoković.

 

OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: