NBA preporučila buster dozu vakcine igračima, trenerima i sudijama

Svetski sport - Ponedeljak 08.11.2021 - 11:53

Košarkaška NBA liga preporučila je igračima, trenerima i sudijama da bi trebalo da dobiju treću (buster) dozu vakcine protiv korona virusa, s posebnom hitnošću za one koji su primili jednokratnu dozu vakcine Džonson i Džonson.

FOTO: AP FOTO: AP
Liga i Nacionalna asocijacija košarkaša, radeći zajedno na osnovu uputstava NBA stručnjaka za javno zdravlje i zarazne bolesti, saopštili su kasno sinoć da bi oni koji su primili vakcinu Džonson i Džonson pre više od dva meseca trebalo da dobiju buster dozu, prenosi Beta.
 
Dodatna preporuka je takođe data i za one koji su primili vakcine Fajzer i Moderna pre najmanje šest meseci.
 
Preporuke lige, koje je objavio Asošijeted pres, pozivaju sve one koji su prvobitno dobili vakcinu kompanije Džonson i Džonson da prime vakcine Fajzer ili Moderna kao buster dozu. Oni koji su dobili Fajzer ili Modernu mogu da prime bilo koji dostupan buster, saopštila je liga.
 
Podaci korišćeni za donošenje odluka lige pokazali su da nivoi antitela za one koji su primili vakcine Fajzer i Moderna opadaju posle šest meseci, a posle dva meseca za one koji su dobili vakcinu kompanije Džonson i Džonson.
 
Neki timovi su već planirali da igrači dobiju buster doze kada budu dostupne.
 
Mali broj prethodno vakcinisanih NBA igrača je bio pozitivan ove sezone na kovid-19 i ušao je u zdravstvene i bezbednosne protokole lige.
 
Smatra se da je u trenutku početka sezone 2021/21. procenat vakcinisanih igrača iznosio 97 odsto. U SAD je vakcinisano gotovo 60 procenata populacije, više od 193 miliona ljudi, a buster doza je do sada data 21 milionu građana SAD.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: