Ne da rekord Novaku: Federerov plan da ostane najtrofejniji grend slem šampion!

Svetski sport - Petak 14.02.2020 - 14:09

Rekorder po broju titula na grend slem turnirima, Rodžer Federer, ne želi da ga Rafael Nadal (19 najvećih trofeja) i Novak Đoković (17, posle osvajanja Australijan opena) prestignu. To je sada već "jasno kao dan".

Preskače turnire na šljaci FOTO: AP Preskače turnire na šljaci FOTO: AP
Naime, švajcarski velikan rešio je da ne brani ATP poene koje je prošle godine osvojio u četvrtfinalima mastersa u Madridu i Rimu, posle čega je bio poražen u polufnalu Rolan Garosa od 12-strukog osvajača Otvorenog prvenstva Francuske, Rafaela Nadala. Razlog? Želi da se u potpunosti posveti novom grend slem pohodu.
 
Da Federer neće igrati u Španiji i Italiji, ali ni u Monte Karlu što se od ranije znalo, otkrio je njegov agent Toni Godsik, demantujući tvrdnje pojedinih medija da će slavni teniser "ipak nastupiti na madridskim i rimskom turniru".
 
"To nije tačno. Na njegovom rasporedu (za sezonu na šljaci) postoji samo Rolan Garos", istakao je Godsik.
 
U pomenutom rasporedu navodi se da Federer planira da igra u Dubaiju, gde počev od 24. februara brani titulu, a zatim na mastersima u Indijan Velsu (gde je 2019. poražen u finalu od Dominika Tima), te Majamiju, gde je minule sezone bio šampion.
 
Ovaj 38-godišnjak iz Švajcarske je, posle operacije kolena 2016, preskakao cele "sezone na šljaci" 2017. i 2018, ali je prošle sezone rešio da se oproba u Madridu i Rimu.
 
Ovoga puta takvog "zaleta" za Rolan Garos neće biti - u francuskoj prestonici ide na titulu, željan da ostane upamćen kao apsolutni rekorder po trofejima u pojedinačnoj konkurenciji na grend slem turnirima. Uspe li da pokori Pariz, biće mu to tek drugi pehar na Otvorenom prvenstvu Francuske, a prvi i zasad poslednji je osvojio davne 2009.
 
Na tom grend slemu je Novaka Đokovića dobio 2011. u polufinalu, a od srpskog asa izgubio 2012, takođe u polufinalu, dok protiv Nadala ima očajnih 0:6 na pariskoj šljaci.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: