Ne odustaje: Anjeli ima novi plan protiv UEFA

Svetski sport - Četvrtak 03.03.2022 - 12:47

Nakon propasti projekta prošle godine pre njegovog starta, predsednik Juventusa Andrea Anjeli ne odustaje od projekta nove Superlige, piše Gazeta delo Sport.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
U aprilu prošle godine porojekat Superlige Evrope je oživeo na 48 sati, ali je ugašen nakon što su se posle pretnji UEFA i protesta navijača prvi povukli engleski klubovi, a posle i svi ostali, sem Juventusa, Real Madrida i Barselone.
 
Incijatori stvaranja pomenute lige predsednici Juventusa i Real Madrida, Andrea Anjeli i Florentino Peres, uprkos pretnjama UEFA da će ih diskvalifikovati iz svih takmičenja i dalje ne odustaju, nego iza leđa prave sličan projekat.
 
To novo takmičenje bi igralo 24 kluba, ali nije poznato kako bi se i po kojim kriterijumima obezbeđivao plasman.
 
Za sada nije poznato kako će na ovo reagovati čelni ljudi UEFA, koji su prošle godine jasno istakli da će izbaciti svakoga ko bude igrao takmičnja koja nisu pod njenim okriljem.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: