Nejmaru “skinuta” traka, Dani Alves novi kapiten Brazila

Svetski sport - Utorak 28.05.2019 - 11:42

RIO DE ŽANEIRO – Iskusni desni bek Pari Sen Žermena Dani Alves biće kapiten reprezentacije Brazila na Kopa Amerika umesto klupskog saigrača Nejmara.

Dani Alves FOTO: AP Dani Alves FOTO: AP
Selektor Tite odlučio je da “skine” traku najboljem brazilskom fudbaleru i uruči je 36-godišnjem Alvesu za turnir na domaćem terenu.
 
Kapitenska traka u ekipi petostrukog prvaka sveta već duže se menja, Tite je pre Mundijala i na samom šampionatu konstantno rotirao igrače koji je nose, da bi odmah po završetku imenovao Nejmara za trajnog lidera.
 
Ipak, ponovo se predomislio i to malo posle izjave trenera PSŽ-a Tomasa Tuhela da Nejmar ne može da bude kapiten u tom klubu jer “jednostavno nije pravi za tu ulogu”.
 
Nejmar se i ranije javno žalio da mu traka predstavlja veliki teret i pritisak, čak i zatražio da je ne nosi, pre nego što se stvorila prava saga.
 
Brazil se na Kopa Amerika, koja počinje 14. juna, nalazi u A grupi sa Bolivijom, Peruom i Venecuelom.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: