Nikola i Nikola među NBA zvezdama!

Svetski sport - Petak 01.02.2019 - 13:03

Srpska košarka će posle 14 godina ponovo imati predstavnika u prestižnoj utakmici "Svih zvezda" NBA lige, na Ol-star vikendu u Šarlotu, dok će crnogorska košarka po prvi put u istoriji imati tu čast.

Jokić i Vučević FOTO: AP/M. Ebenhack Jokić i Vučević FOTO: AP/M. Ebenhack
Centar Denvera Nikola Jokić izabran je po prvi put u kratkoj profesionalnoj karijeri među 12 najboljih igrača Zapadne konferencije i tako postao tek treći srpski košarkaš kojem je ukazana ta čast - posle Vlade Divca 2001. u Vašingtonu i Peđe Stojakovića 2002. u Filaldelfiji, 2003. u Atlanti i 2004. u Los Anđelesu.
 
Na Istoku, NBA treneri su kao jednog od rezervista izabrali centra Orlanda Nikolu Vučevića, koji će takođe biti debitant na utakmici "Svih zvezda".
 
Jokić u svojoj četvrtoj NBA sezoni igra fantastično i predvodi Nagetese, koji su trenutno drugoplasirani tim Zapadne konferencije, iako su od početka šampionata imali mnoštvo problema s povredama. Jokić na dosadašnjih 49 utakmica ima prosek od 20 poena, 10,4 skoka, 7,7 asistencija i 1,4 ukradenu loptu, a ostvario je i 8 "tripl-dablova".
 
S druge strane, Orlando je posle vrlo dobrog početka sezone popustio i nalazi se van prvih 8 mesta na Istoku, koja vode u plej-of, ali Vučević igra sezonu života - uz prosek od 20,7 poena, 12 skokova, 3,8 asistencija i 1,2 blokade, što su mu sve rekordi karijere.
 
Vučević je ove sezone takođe otvario svoj drugi "tripl-dabl" u karijeri, a odlilčno šutira i van linije za tri poena (37,7 odsto).
 
Možda donekle neočekivano, ruki Dalasa Luka Dončić nije izabran među rezerve u Zapadnoj konferenciji, ali će igrati za tim sveta u meču igrača prve i druge godine u NBA ligi, popularno nazvane "Zvezde u usaponu", koja se iogra u petak, 15. februara. U timu sveta biće i sprski košarkaš Bogdan Bogdanović, prošle godine MVP te utakmice.
 
Pored Jokića, među rezervama na Zapadu su se našli i Rasel Vestbruk, Klej Tompson, Demijan Lilard, Entoni Dejvis, Karl Entoni Tauns i Lamarkus Oldridž. Na Istoku, uz Vučevića su tu još i Bredli Bil, Ben Simons, povređeni Viktor Oladipo, Kajl Lauri, Kris Midlton i Blejk Grifin.
 
Ranije su određene i startne postave, a dvojica igrača sa najviše glasova navijača, medija i igrača - Lebron Džejms i Janis Antetokumpo - biraće svoje ekipe na draftu, sledećeg četvrtka 7. februara.
 
Na Zapadu, starteri su pored Lebrona, Stef Kari, Džejms Harden, Kevin Gurent, Pol Džordž, dok su uz Janisa na Istoku starteri: Kajri Irving, Kemba Voker, Kavai Lenard i Džoel Embid.
 
VOA, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: