Ništa ne prepušta slučaju

Svetski sport - Sreda 09.05.2018 - 07:06

Rafael Nadal započeće sutra svoj nastup u Madridu protiv Gaela Momfisa čemu prethodi impresivan niz od 19 mečeva, odnosno 46 setova u kojima je Španac bio pobednik.

Prolazi kroz proces adaptacije FOTO: AFP Prolazi kroz proces adaptacije FOTO: AFP
Iako je pre manje od mesec dana postavio još jedan rekord – onaj po broju ostvarenih pobeda na zemljanoj podlozi – trenutno prvi igrač sveta ništa ne prepušta slučaju. Kako kaže, pažljivo se priprema za masters u španskoj prestonici.
 
– Prolazim kroz proces adaptacije. Nekoliko prethodnih turnira sam dobro odigrao. U Monte Karlu i Barseloni imao sam osećaj da vladam situacijom. Ovde je drugačije. Potrebno je vreme da se prilagodim – rekao je Nadal.
 
Španac je ove sezone odlučio da rastereti raspored i skoncentriše se na turnire na šljaci na kojima je više od ostalih igrača imao uspeha.
 
– Ne mislim da sam superioran na šljaci u odnosu na druge igrače. Možda sam bio bolji od drugih na nekim turnirima, ali to ne garantuje da ću i u budućnosti nadigrati moje rivale. Potrebno je da u svakom trenutku budem spreman i da budem strpljiv. Uvek sam poštovao svoje protivnike jer je svaki dan drugačiji. Morate uvek imati na umu da možete i da pobedite ali i da izgubite – rekao je Nadal o svom pristupu igri.
 
Nakon Monfisa, naredni Nadalov protivnik trebalo bi da bude zemljak Felisijano Lopez a potom i Dominik Tim… Danas na teren izlazi i Novak Đoković, koji očekuje pobednika duela između Edmunda i Medvedeva koji je igran juče. Juče po podne na teren je izašao i drugi srpski predstavnik Dušan Lajović, koji se našao preko puta Gaskea.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: