Novak lako do četvrtfinala Rima

Svetski sport - Četvrtak 16.05.2013 - 16:21

Prvi reket sveta Novak Đoković bez većih problema se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pobedom nad Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim.

Novak lako do četvrtfinala Rima Novak lako do četvrtfinala Rima

Đoković je do treće pobede u isto toliko međusobnih susreta sa ukrajinskim teniserom došao sa 6:1, 6:4, posle jednog sata i jednog minuta igre.

U borbi za polufinale, srpski teniser će se sastati sa Čehom Tomašom Berdihom, koji je pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona 7:5, 6:2.

Đoković je do trijumfa nad ukrajinskim teniserom došao rutinski, pošto mu protivnik nijednog trenutka nije zadao velikih problema. Dolgopolov je odigrao veoma nervozno, da bi samo u petom gemu drugog seta prikazao svoju karakterističnu igru.

Tok meča:

Dolgopolov je osvojio prvi poen na meču, ali je tada Đoković napravio niz i lako poveo sa 1:0. Vrlo brzo, srpski teniser je izborio priliku za brejk, ali se Ukrajinac odbranio i izjednačio. Posle relativno sigurnog servis gema, Đoković je lako došao do nove šanse za brejk, koju je iskoristio. Do tada nisu viđeni neki zanimljiviji poeni, ali je Đoković potpuno kontrolisao meč.

Ipak, u petom gemu Dolgopolov je imao šansu da mu oduzme servis, ali je nije iskoristio, pa je srpski teniser sačuvao brejk prednosti. Odmah potom Đoković je zahvaljujući nervozi Dolgopolova osvojio novi brejk i već u sedmom gemu servirao za set, koji je i osvojio posle 29 minuta igre.

Novak je u istom ritmu nastavio i u drugom setu, odmah je došao do tri vezane brejk lopte, iskoristio je greške Dolgopolova za 1:0. Potom je samo nastavio niz, da bi ga Dolgopolov prekinuo u trećem gemu. Dva gema kasnije, ukrajinski teniser je odigrao svoj najsigurniji servis gem i tako smanjio na 3:2. Od tada je Dolgopolov zaigrao opuštenije i dosta je namučio Novaka, što je rezultiralo dvema brejk šansama, ali se srpski teniser odbranio za 4:2. Do kraja meča obojica su bili poprilično sigurni na svojim servisima, a Novak je u desetom gemu iskoristio drugu meč loptu za trijumf posle sat vremena.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: