Old Traford se oprostio od Fergija!

Svetski sport - Ponedeljak 13.05.2013 - 09:53

Legende Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson i Pol Skols pobedom su se oprostili od Old Traforda.

Old Traford se oprostio od Fergija! Old Traford se oprostio od Fergija!

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na svom terenu Svonsi sa 2:1 u pretposlednjem meču Premijer lige koji je protekao u slavljeničkog atmosferi iz više razloga.

Pored činjenice da je ovo bio poslednji meč pred domaćim navijačima za Fergusona i Skolsa koji se na kraju sezone povlače, nakon utakmice kapiten Nemanja Vidić prepustio je upravo Seru da prvi podigne 20. šampionski pehar Junajteda.

 „Vodio sam neke od najboljih igrača u zemlji. Nemam napisano šta ću reći. Samo ću brbljati i nadam se da ću doći do srži kako bih vam opisao koliko mi ovaj klub znači. Hvala Mančester junajtedu, ne samo direktorima, medicinskom osoblju, trenerima, igračima, navijačima... Hvala svima vama. Ovo je najfantastičnije iskustvo u mom životu“, rekao je Ferguson na kraju utakmice i dodao:

„Moje penzionisanje ne znači i moj kraj u klubu. Sada ću uživati u gledanju ekipe, neću patiti sa njima. ali kada pomislite na golove u poslednjim trenucima, na preokrete, pa čak i poraze... To je sve ovaj veliki klub. Ovo je bilo neverovatno iskustvo za sve nas. Hvala vam na tome.“

Ferguson je odao priznanje i Polu Skolsu kojme je ovo takođe bio poslednji meč pred domaćim navijačima.

„Želim da odam prizanje Polu Skolsu koji se danas povlači. On je neverovatan igrač, jedan od najvećih koje je ovaj klub imao u svojoj istoriji. Pol, želim ti uspešnu penziju iako znam da ćeš ostati uz ekipu i nervirati me. Takođe, želim i brz oporavak Darenu Flečeru. Želim igračima uspeh u budućnosti. znate koliko ste dobri, znate koji dres nosite i znate kakvi su ovde navijači. Nemojte sebe da izneverite. Ja sada idem unutra. Hvala još jednom, od cele porodice Ferguson. Oni su svi na tribinama, svih 11-oro unuka.“

Ovo je Fergusonu bila 1499. utakmica na čelu Junajteda. Od Old Traforda se oprostio i Pol Skols. Škotski trener bio je na čelu kluba od 1986. godine i osvojio je 38 trofeja.

Trijumf "crvenim djavolima" doneli su Čičarito i Rio Ferdinand, dok je strelac bio za Svonsi. Fergusonu će poslednja utakmica na čelu Junajteda biti 19. maja protiv Vest Bromvič.

Vidić: Bilo je zadovoljstvo igrati za Fergusona

"Bilo je potpuno prirodno da mu Evra i ja dozvolimo da podigne trofej. Ipak je ovo njegov oproštaj, njegov poslednji meč na Old Trafordu. svi su očekivali da ću ja to uraditi, ali drago mi je da je on to učinio. Bio je fantastičan menadžer, bilo je pravo zadovoljstvo igrati za njega. Sa te strane, ovo je tužan dan, tužni smo što odlazi“, rekao je nekadašnji kapiten Crvene zvezde nakon meča i najavio podršku Dejvidu Mojsu:

„Shvatili smo Fergusonovu poruku da svi treba da budemo uz novog menadžera. Mančester junajted je veliki klub i nije važno ko je menadžer, svi rade svoj deo posla.“
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: