"Pekovi" mišići, pobeda za Džerija

Svetski sport - Četvrtak 21.02.2013 - 09:41

Sjajno veče u NBA obeležila simultanka Hardena sa bivšim klubom. Peković uterao strah u kosti centrima Filadelfije, Lejkersi se od vlasnika oprostili pobedom nad najvećim rivalom.

Da bi Džejms Harden pobedio svoj bivši tim, bilo mu je potrebno nešto specijalno. Probao je sa partijom karijere, i uspeo. Bivši šesti čovek Tandera, sada lider Hjustona je ubacio Oklahomi 46 poena, predvodio veliki povratak Roketsa.

Bili su na -14, 7 minuta pre kraja. Usledila je oluja, serija 21:4, posle koje su preuzeli vođstvo i prvi put ove sezone, u trećem pokušaju pobedili Tander. Drugi poraz je bio posebno bolan, zaleđeni su na -30.

Durant je imao loše veče, pogodio je samo 4 šuta, završio sa 16 poena. Sefološa i Vestbruk su ubacili po 28.

Na drugoj strani, uz Hardena, odličan Lin, 29 poena, 8 asistencija.

Lejkersi su slavili u večitom derbiju. Utakmica protiv Bostona je imala poseban značaj, bilo je to svojevrsno odavanje pošte legendarnom Džeriju Basu koji je preminuo pre par dana. Preminuli vlasnik je poslednju od deset titula proslavio 2010. kada je njegov tim dobio baš Boston sa 4:3 u finalu.

Noćas je Dvajt Hauard sa 24 poena i 12 skokova predvodio domaće do pobede, Supermen i Klark su doneli prevagu pod koševima, domaćin je imao 15 skokova više. Brajant je završio sa 15 poena, ali je klupa Lejkersa predvođena Džejmisonom bila ovoga puta na visini zadataka.

Minesota je na krilima sjajne partije Nikole Pekovića slavila protiv Filadelfije. Crnogorski centar je ubacio 27 poena i izjednačio svoj rekord u NBA sa 18 skokova. Rasterao je visoke igrače rivala. Hejvsa i Lavoja Alena, serijom poena napravio +19.

"Probali su na mišiće da pobede Peka, što je nemoguća misija. Njegova ruka je velika kao moja glava", rekao je Riki Rubio koji je uz 11 poena, imao po 6 skokova i asistencija.

Šampion je odneo pobedu iz Atlante, nije bilo lako, a za pomoć su se obratili veteranima. Batije i Alen su udruženim snagama ubacili 24 poena u poslednjoj četvrtini, kada je serijom 10-0, Majami okrenuo rezultat. Lebron je brojao do 24, imao je 11 asistencija.

Džošu Smitu je uz 10 poena, po asistencija i skok nedostajala do tripl dabla. Ovo je možda bio njegov poslednji meč za Houkse, mogao bi tokom dana da bude trejdovan.

Veče posle herojstva Džoa Džonsona, ponovo su se sastali Baksi i Netsi i opet je slavio Čikago, još jednom tesno. Monta Elis je imao šansu za produžetak sa tri bacanja u samom finišu, promašio je prva dva, a onda namerno i treće, ali su Netsi sačuvali pobedu.

Dobre vest za njih stigle su iz Indijane gde je gradski rival izgubio, pa Bruklin kasni samo jedan meč za Niksima u bici za Atlantik. Pejsersi su lako savladali Nikse, ubacili su 125 poena, učvrstili drugu poziciju na Istoku. Šutirali su 53%, imao 28 asistencija pa nije ni čudo što su postigli najviše poena i zabeležili najubedljiviju pobedu u sezoni. Pol Džordž odličan sa 27 poena. Kod Niksa Čendler 19, Entoni 15, ovo je bio njihov najgori poraz u sezoni.

Detroit je odneo pobedu iz Šarlota, Brevin Najt je vukao tri četvrtine svoj tim, a onda gledao kako iskusni Kalderon i centar Monro privode posao kraju.

Do tada je Najt postigao 21 poen, zatim povredio koleno, ali je Španac Kalderon pokazao zbog čega je često neopravdano potcenjen iako ima odličnu karijeru u NBA. Na kraju je bio i mirne ruke sa bacanja, sa 17 poena bio je ključ, pogotovo kad se lomilo.

On i Monro su postigli poslednjih 15 poena Detroita.

Crnu seriju je prekinuo Golden Stejt, nakon šest poraza Voriorsi su savladali Sanse uz sjajnu partiju Kleja Tompsona koji je brojao do 28. Slovenac Dragić je ubacio 20 za Feniks, imao je i 10 asistencija.

POnovo odlični Vučević sa 16 poena i 13 skokova bio je nemoćan da spreči novi poraz Orlanda, ovoga puta od Dalasa koji je mnogo iskusniji tim, Kajri Irving je sa 35 poena vodio Klivlend do trijumfa nad Nju Orleansom.

Rudi Gej se suočio sa bivšim timom, nije blistao, odlično su ga "Grizliji" čuvali, zaustavio se na 15 poena, uz slab šut i veliki broj grešaka. Memfis se potrudio da bivšem najboljem strelcu pokaže da mogu i bez njega. Prekinuli su seriju Toronta od pet pobeda, odličan Zak Rendolf sa 17 poena i 18 skokova.

Sportske.net

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: