Pike u centru skandala: Procurili snimci zavere oko novog takmičenja

Svetski sport - Ponedeljak 18.04.2022 - 12:30

Fudbaler Barselone Đerar Pike radio je sa Luisom Rubijalesom, predsednikom Fudbalskog saveza Španije, na odigravanju tamošnjeg Superkupa u Saudijskoj Arabiji.

FOTO: EPA FOTO: EPA
"El Konfidensijal" je objavio audio-zapise koji jasno ukazuju na saradnju njih dvojice. Plan je bio da Pike preko svoje agencije "Kosmos" utiče na to da se pomenuto takmičenje igra u Rijadu, a za to bi dobio šest miliona evra.
 
- Da vidimo, Rubi (Luis Rubijales), kada je novac u pitanju. Ako bi Realu išlo osam miliona. Dođavola, osam ide Realu i isto toliko Barseloni. Ostali su plaćeni dva miliona i jedan, to je 19, a ti daješ federaciji šest miliona i tebi ostaje šest, istisnemo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći - kaže Pike na jednom od snimaka.
 
Pike bi, da je ovo prošlo, dobio ukupno 24 miliona evra kroz četiri godine, dok ukupna svota iznosi 40 miliona evra na ime španskog Saveza.
 
Prvo izdanje Superkupa odigrano je u Rijadu 2020. godine.
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
isidor
18.04.2022. , 12:55
To je sasvim normalan biznis. Šokira samo one koji su imali člansku karti Saveza komunista.