Pola Bernabeua je dolazilo samo zbog Ronalda

Svetski sport - Ponedeljak 20.08.2018 - 10:23

Šampion Evrope Real Madrid suočava se sa najmanjom podrškom navijača u poslednjih devet godina, odnosno nakon odlaska Kristijana Ronalda.

Najmanja podrška navijača u poslednjih devet godina FOTO: Getty Images Najmanja podrška navijača u poslednjih devet godina FOTO: Getty Images
U prvom meču sezone u LaLigi, u pobedi nad Hetafeom (2:0) na startu šampionata, na tribinama Santjago Bernabeua bilo je "samo" 48.466 gledalaca.
 
Na Bernabeu je došlo tek malo više od polovine kapaciteta stadiona, što se nije desilo od poslednjeg meča u sezoni 2008/2009 protiv Viljareala, kada je Real bio u očajnom nizu od pet poraza, među kojima je 6:2 od Barselone.
 
Ubrzo posle toga Real je reagovao dovodjenjem Ronalda za tada rekordnih 94 miliona evra iz Mančester Junajteda i započeo sjajnu eru na čelu sa Portugalcem, krunisananom sa četiri Lige šampiona. 
 
Sada kada nema petostrukog osvajača Zlatne lopte i najboljeg strelca u istoriji kraljevskog kluba (450 golova), a ni njegove zamene, broj pristalica najbolje govori koliko ima je značio Ronaldo. 
 
Geret Bejl, kome je namenjena uloga naslednika Ronalda, postigao je gol u jučerašnjem trijumfu, pre nego što je Dani Karvahal "načeo" gradskog rivala.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: