Poslednja šansa za Lionela i Argentinu

Svetski sport - Subota 16.06.2018 - 11:28

Na radost brojnih obožavalaca, u Rusiji startuje jedan od najboljih fudbalera svih vremena - Leo Mesi. Ovo mu je četvrti Mundijal i verovatno poslednja prilika da ostvari jedinu neostvarenu želju u karijeri - osvajanje "Boginje"

Mesiju je ovo četvrti Mundijal FOTO: Reuters Mesiju je ovo četvrti Mundijal FOTO: Reuters
Trećeg dana Svetskog prvenstva na programu je pravi fudbalski maraton. Prvi put od starta Mundijala, danas će se odigrati četiri utakmice, po dve u grupama C i D. Od podneva i duela između Francuza i Australije, na svaka tri sata igraće se po jedna utakmica, Argentina - Island (15.00), Peru - Danska (18.00) i Hrvatska - Nigerija (21.00).
 
Na radost brojnih obožavalaca, u Rusiji startuje jedan od najboljih fudbalera svih vremena - Lionel Mesi. Ovo mu je četvrti Mundijal i verovatno poslednja prilika da ostvari jedinu neostvarenu želju u karijeri - osvajanje "Boginje" sa Argentinom, pehar bez koga se se ne može porediti u dostignućima sa najvećima, Maradonom i Peleom.
 
A baš na današnji dan, 16. juna 2006, Mesi je debitovao na SP sa nepunih 19 godina i učestvovao u "masakru" nad selekcijom Srbije i Crne Gore (6:0). Ušao je u 75. minutu i do kraje se i on upisao u strelce protiv izgubljene čete Ilije Petkovića. 
 
Sada će "gaučosi" imati pravu proveru svojih najviših ambicija protiv čvrstog i borbenog Islanda. Najmanja država od svih učesnica(335.000 stanovnika) prvi put učestvuje na SP, ali svi dobro pamte da je pre dve godine debi na EP obeležila plasmanom u četvrtfinale. Ove selekcije do sada se nisu sastajale, nemaju problema sa povredama i igraće u najjačim sastavima.
 
Naše komšije Hrvati igraju poslednji meč dana sa Nigerijom. Selektor "kockastih" Zlatko Dalić je odavno odredio sastav, s čak četvoricom napadača, Rebićem, Kramarićem, Perišićem i Mandžukićem. Jedan od razloga za to je i što su Nigerijci najmlađi tim na SP i imaju čak 18 igrača koji su prvi put na Mundijalu.
 
- Molim vas sve samo za pozitivnu atmosferu, pa ako izgubimo, napadajte nas - istakaoje Kramarić pre meča.
 
Francuzi su veliki favoriti u duelu sa Australijom (12.00). Selektor "trikolora" Didije Dešam ima paklen tim koji predvode najskuplje zvezde svetskog fudbala, Grizman, Pogba i Mbape. 
 
Pročitajte još: Kulminirali sukobi u taboru Španaca: Pike razdvajao Ramosa i Rubalesa
 
Očekuje se da dvoboj Perua i Danske (18.00) bude najneizvesniji, jer se sastaju 11. i 12. selekcija na rang-listi FIFA. Za Peruance je ovo veliki dan, vraćaju se na SP posle 36 godina, prvi put posle Španije 1982. 
 
ZANIMLjIVOSTI
 
l Pre pet godina u prijateljskom meču, Francuzi su deklasirali "kengure" sa 6:0, dva pogotka je postigao Žiru
 
l Nigerija je svaki put pobeđivala evropske reprezentacije na svojim prvim mečevima Na SP
 
l Peru se vraća na svetsko prvenstvo posle 36 godina
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: