"Povratak" Džabara i Medžika, Kokoškovu dve u nizu, Popa tukao učenik!

Svetski sport - Nedelja 16.12.2018 - 12:26

Lebron i Lonzo napravili podvig u Severnoj Karolini, Feniks ima čime da se podiči posle dve godine, blam Sparsa, na vidiku prizemljenje za Kliperse?

Kao Džabar i Medžik FOTO: Twitter Kao Džabar i Medžik FOTO: Twitter
Posle Jokićevog terora u petak, Oklahoma se oporavila i slavila u Los Anđelesu. Dobili su Klipse koji gube dah, Pol Džordž je ubacio 33 poena, pa i pored očajnog šuta Vestbruka koji nije mogao da pogodi okean, Tander stiže do trijumfa.
 
Prelomili su utakmicu posle poluvremena, imali prednost tokom celog meča, Vestbruku je osim šuta sve drugo polazilo za rukom, ubacio je 13 poena (bio bez koša 22 minuta), imao 12 asistencija, devet skokova i ukrao šest lopti.
 
Na drugoj strani Galinari 28 poena, Haris 22, Marjanović nije igrao, Teodosić slab par poena i asistencija za desetak minuta, njegov tim je napravio čak 26 grešaka, ovo je 12. poraz, lagano padaju na tesnoj tabeli Zapada, sada su ih preskočili Lejkersi.
 
Sansi su posle noćašnje trampe stigli do druge pobede u nizu, šeste u sezoni. Vratio se Devin Buker, sa njim je sve lakše, ubacio je 28 poena, imao po 7 skokova i asistencija, u pustinji je pala Minesota. Poslednji put Feniks je dobio dve u nizu pre dve godine. Nije bilo Trevora Arize on je otišao u Vašington, za Kelija Obrea Džuniora i Ostina Riversa koji se posle nekoliko meseci vraća na zapad.
 
 
Sansi su napravili seriju 11:0 u poslednjoj četvrtini, a zanimljivo da Minesota u čojim redovima je Tauns ubacio 28 poena nije pobedila nikoga od zapadnih rivala u gostima, izgubili su svih 11 mečeva.
 
Veliko iznenađenje u San Antoniju, Čikago je zaledio Popov tim, Lori Markanen ubacio 23 poena, još su Bulsi bili bez naboljeg strelca Zeka Lavina. Kris Dan je dodao 24 poena, pa je San Antonio morao da se pomiri sa prvim porazom posle četiri pobede, a Džim Bijlen je pobedio učitelja kome je bio asistent dve godine.
 
Tripl-dabl Hardena, "Bradonja" se zahuktava posle 50 poena Lebronu, ubacio je Memfisovoj odbrani 32, ali je stigao do novog tripl-dabla, 12 skokova, 10 asistencija. Roketsi su pogodili 13 trojki, Klint Kapela je odigrao odličan meč 26 poena, 10 skokova, Memfis se spustio na -6 u poslednoj četvrtini, ali dalje nisu stigli.
 
 
Tripl-dabl je napravio i Lonzo Bol u Severnoj Karolini, Lejkersi su rasturili posle poluvremena Šarlot koji je ispod 50%. Plej gostiju je uz 16 poena, imao po 10 skokova i asistencija, a Lebron takođe napravio tripl-dabl, 24 poena, 12 skokova i 11 asistencija.
 
Zavirili smo u istoriju, samo jednom se desilo da dva košarkaša Lejkersa učine isto, imate pravo jednom da promašite, nisu Šek i Kobi, već Džabar i Medžik i to davne 1982. Ova utakmica će ući u istoriju i što je u Spektrum Centru poseta bila najveća u istoriji, 19 641 gledalac je video ovaj meč u kome je Šarlot bio bez pravog Kembe, ubacio je samo četiri poena, najmanje u sezoni, šutira tek 32.3% u poslednjih šest mečeva što se jasno odrazilo na rezultate tima.
 
Detroit je u derbiju dobio Boston, pokazalo se ponovo da su Pistonsi izuzetno opasni na domaćem terenu. Dramond je ubacio 19 poena, imao 20 skokova, Grifin dodao 27 poena, 8 skokova, 6 asistencija, na takav pritisak u reketu, Boston nije imao odgovor. Kod Seltiksa Kajri 26 poena, vratio se roviti Hejvard, bez efekta, a itekako je nedostajao Al Horford. Seltiksi su izgubili posle osam mečeva, držali su priključak, međutim, nakon serije 10:1 na startu poslednje četvrtine, domaćin se odlepio i priveo posao kraju.
 
Rezultati:
 
Detroit - Boston 113:104
Šarlot - LA Lejkers 100:128
Memfis - Hjuston 97:105
San Antonio - Čikago 93:98
Feniks - Minesota 107:99
Oklahoma - LA Klipers 110:104
sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: