Povratak starog Nadala ili dalji sunovrat?

Svetski sport - Utorak 12.02.2013 - 09:16

Nakon poraza u Čileu od 73. igrača na ATP listi, Orasija Sebaljosa, mnogi su počeli da špekulišu da će španski as teško da se vrati u formu koja ga je godinama krasila.

 

U poslednjih devet godina, porazi na šljaci Rafaela Nadala se mogu nabrojati na prstima dve šake.
 
Većina tih poraza dolazila je od igrača koji se dugi niz godina, zajedno sa Nadalom nalaze u samom vrhu svetskog tenisa, Novaka Đokovića i Rodžera Federera.
 
Ipak, prvi turnir nakon povratka na terene i to na šljaci, koja je španskom teniseru omiljena podloga, Nadal stiže do finala bez izgubljenog seta i taman kada su svi očekivali veliki povratak, 73. igrač na ATP listi, Sebaljos odličnom igrom osvaja turnir u Čileu.
 
Milioni zabrinutih fanova Rafaela Nadala smatra da mu koleno i dalje izaziva velike probleme.
 
Međutim, Španac na sve to kaže da mu ne treba suditi na osnovu jednog turnira i da će sve doći na svoje mesto samo mu treba malo vremena.
 
"Koleno me još uvek muči ali moram da se suočim sa svim nedaćama na najbolji mogući način nastavljajući da radim ono što najviše volim, da igram tenis."
 
"Pre nedelju dana nismo znali kako će telo da reaguje. Sada bar znam na kom nivou mogu da se takmičim. Mislim da je ovo bila pozitivna nedelja", izjavio je Španac.
 
Nadal kaže da će iz dana u dan poboljšavati svoju fizičku spremu i da smatra da je njegova igra na zadovoljavajućem nivou.
 
"Pokušaću da nastavim da popravljam svoju kondiciju iz dana u dan, što je i najvažnija stvar i smatram da moja igra uopšte nije loša. Treba mi više vremena na terenu", zaključuje Nadal za medije.
 
Sportske

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: