Poznato kada će Murinjo biti smenjen, a ostaće i bez penija odštete?

Svetski sport - Utorak 13.11.2018 - 10:46

Stvari prilično jasne, on planira, ali čini se da će teško preživeti na klupi...

Kazna za neulazak u Ligu šampiona jedna godišnja plata FOTO: Getty Images Kazna za neulazak u Ligu šampiona jedna godišnja plata FOTO: Getty Images
Žoze Murinjo planira da proda dva igrača u januaru, Erika Baija i Markosa Rogha kako bi prikupio sredstva za novog štopera. I dalje želi Alderveirelda ili eventualno Škrinjara, mada je ovaj drugi preskup.
 
Međutim, ono o čemu Murinjo treba da brine je otkaz. Naime, ako ne izbori Ligu šampiona biće smenjen, dobiti 15 miliona odštete, ali u klubu nemaju dilemu, tražiće novog trenera i probati sve da dovedu Poketina.
 
U novom ugovor koji je potpisao do 2020. Murinjo ima klauzulu da je kazna za neulazak u Ligu šampiona jedna godišnja plata, pa bi u tom slučaju izgubio platu za poslednju godinu. Moguće je da se nagodi kako bi preuzeo neki drugi klub, ali svakako spasa mu nema, ako ne stigne do četvrtog mesta.
 
Doduše može da osvoji Ligu šampiona, ali čini se da niko ozbiljan ne računa sa tim da "Đavoli" mogu do završnice.
 
Postoji još jedna stvar, ako četvrto mesto bude nerealno u januaru, recimo sada im Totenhem beži sedam bodova, odnosno ta prednost bude povećana, onda će klub teško uložiti u nove igrače, jer ne postoji realna šansa da se to dostigne. U tom slučaju, sačekaće da Murinjo završi sezonu, proba nešto da uradi u kupu i to će biti kraj za njega na "Old Trafordu". Jasno, moguće je i ranije da dobije otkaz, ali tada bi Junajted morao da plati više, a ionako nemaju rešenja, svejedno je hoće li biti peti ili sedmi, klub nema neku želju da igra LE.
 
U svakom slučaju, teški trenuci za Murinja, iskreno ovaj tim ne izgleda dovoljno dobro da bude ispred Totenhema i Arsenala koji su rivali za pomenutu poziciju, Čelsi takođe deluje bolje, da ne pričamo o Sitiju ili Liverpulu, videlo u derbiju Mančestera. Bilo kako bilo, miriše da je ovo poslednja godina za Murinja na klupi Junajteda.
sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: