Prelazni rok – poslednji dan

Svetski sport - Petak 31.01.2014 - 09:58

Zimski prelazni rok u fudbalu približio se kraju. Tokom petka on se završava u većini evropskih država.

Kraj zimskog prelaznog roka u fudbalu Kraj zimskog prelaznog roka u fudbalu
Transferi će još neko vreme biti mogući u nekim državama, među kojima su Srbija, Švajcarska, Rusija, nordijske zemlje.
 
Danas ćemo se koncentrisati na zbivanja na najvećim svetskim tržištima, gde se očekuje da će do ponoći desetine miliona evra promeniti vlasnika.
 
Zima do sada nije donela mnogo spektakularnih prelazaka, a veće količine novca trošene su samo na četiri transfera u kojima je učestvovao Čelsi (Nemanja Matić, Huan Mata, Kevin De Brujne i Mohamed Salah) i za dolazak Kabaja u PSŽ. 
 
Englezi na raspolaganju imaju još dosta novca i tu se poslednjeg dana mogu očekivati šokantne vesti i na vrhu i na dnu, jer su osim Čelsija aktivni bili samo Hal, Sanderlend i Kardif. 
 
Primera je mnogo siromašnija, posebno ispod vodeće trojke, a do pretposlednjeg dana prosečan broj zimskih transfera je ispod 1 igrača po klubu. 
 
Italijani su znatno aktivniji, sa trostruko više transfera od Španaca, ali je u obe velike mediteranske zemlje upadljivo odsustvo novca: igrači se dovode na pozajmice, menjaju klubove kao slobodni igrači, ili koriste italijanski specijalitet – zajedničko vlasništvo. 
 
Štedljivi su i Nemci, osim De Brujneovog povratka u Bundesligu nije viđen transfer koji bi dobacio do pet miliona evra. 
 
U Francuskoj je tokom zime bilo dosta nagoveštaja, ali su tek poslednje nedelje napravili prvi veliki posao vraćanjem Kabaja iz Njukasla. 
 
Ostale zemlje, kao Portugal, Holandija, Belgija, ne mogu da se takmiče na tržištu i mnogo više prodaju nego što kupuju, ali su vrlo interesantne jer naši fudbaleri mogu da se presele u tamošnje lige. 
 
B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: