Premijer Australije o Novaku: Štitimo žrtvovanje naših ljudi

Svetski sport - Petak 14.01.2022 - 11:40

U centru pažnje sportske javnosti u petak je odluka ministra za imigracije u Vladi Australije Aleksa Hoka da poništi vizu sprskom teniseru Novaku Đokoviću, uprkos odluci suda. Takav potez podržao je premijer Australije Skot Morison istakavši da Hokova odluka podržava žrtvovanje Australijanaca tokom pandemije.

Premijer Australije Skot Morison FOTO: AP Premijer Australije Skot Morison FOTO: AP
„Razumem razloge na osnovu kojih je, nakon pažljivog razmatranja, ministar za imigraciju Aleks Hok ukinuo vizu gospodinu Novaku Đokoviću“, izjavio je australijanski premijer Skot Morison.
 
„Pandemija kovida 19 bila je neverovatno teška za svakog Australijanca, ali mi smo se držali zajedno i spasili živote i ono od čega živimo. Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjaču ekonomiju i najveću stopu vakcinacije u svetu“, istakao je Morison u saopštenju.
 
Ukazao je da su Australijanci podneli mnoge žrtve tokom pandemije i da „s pravom očekuju da će rezultat tih žrtvovanja biti zaštićen“.
 
„Naša stroga politika zaštite granica sačuvala je zdravlje Australijanaca i pre pojave kovida, ali i sada, tokom pandemije", istakao je Morison i dodao da, zbog očekivanog nastavka pravnog postupka koji je u toku, neće davati dalje komentare u vezi sa Đokovićevm slučajem.
 
Početak Australijen opena zakazan je za 17. januar.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: