Preminuo Paolo Rosi – nezaboravni golgeter „Azura“

Svetski sport - Četvrtak 10.12.2020 - 10:27

Rosi je postigao het-trik koji je izbacio Brazil sa Svetskog prvenstva koje je Italija osvojila.

Nezaboravni het trik protiv Brazila FOTO: Sky Sports Nezaboravni het trik protiv Brazila FOTO: Sky Sports
Bivši italijanski fudbaler Paolo Rosi, koji je vodio nacionalni tim do titule na Svetskom prvenstvu 1982. godine, preminuo je u 64. godini, saopštila je njegova porodica.
 
Njegova supruga Federika Kapaleti objavila je na Instagramu njihovu sliku zajedno sa rečima „Per sempre" („zauvek" na italijanskom).
 
Nije otkrila uzrok njegove smrti. Italijanski mediji prenose da je već duže vreme bio teško bolestan.
 
Rosi je bio najbolji strelac i najbolji igrač Svetskog prvenstva u Španiji 1982. godine.
 
Njegov nezaboravni het-trik (tri gola zaredom na utakmici) eliminisao je favorita Brazil u meču koji mnogi ljubitelji fudbala smatraju za jednim od najboljih u istoriji svetskih prvenstava.
 
Rosi je zamalo propustio takmičenje budući da mu je dve godine bilo zabranjeno da se bavi fudbalom zbog umešanosti u skandal oko nameštanja utakmica.
 
Na klupskom nivou, ostavio je veliki trag u Vićenci, gde je bio golgeter. Igrao je i za druge klubove u Seriji A poput Juventusa i Milana.
 
Brazilska legenda Pele ga je 2004. godine proglasio za jednog od 125 najboljih živih fudbalera.
 
Posle povlačenja iz fudbala krajem 1980-ih, Rosi je radio kao stručni konsultant za italijanske medije - Skaj, Medijaset, Rai.
BBC News, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: