Presedan: Novak zbog novih mera brani titulu van Australije

Svetski sport - Ponedeljak 17.05.2021 - 12:26

Iako do novog Australijan opena ima više od šest meseci, neobične vesti svedoče da se turnir neće igrati u Melburnu.

Novak je devet puta osvajao trofej na ovom turniru.FOTO: AP Novak je devet puta osvajao trofej na ovom turniru.FOTO: AP
Australijska vlada donela je odluku da zatvori granicu do sredine 2022. godine, javljaju mediji iz ove zemlje, i to bi moglo direktno da utiče na održavanje prvog grend slem turnira u sezoni.
 
Najavljuje se da bi turnir iz Melburna mogao da bude preseljen u Dubai ili Dohu, mestima u kojima su se prošle godine igrale kvalifikacije za ovaj turnir.
 
Kako navode tamošnji mediji vlast nije spremna da ponovo prolazi kroz niz čudnih i potencijalno kontroverznih odluka i situacija kako bi se ispoštovale epidemiloške mere.
 
Podsetimo, mnogi igrači su se tada pobunili protiv organizatora jer su pravila karantina promenjena nakon što su sleteli u Australiju.
 
Velika je verovatnoća da će turnir biti izmešten iz Melburna, što bi bio pravi presedan, ali direktor turnira i predsednik TS Australije Kreg Tajli ističe da će turnir učiniti sve da do toga ne dođe.
 
„Popećemo se na Mont Everest ako je neophodno da se turnir odigra na istom mestu. Pre godinu dana su bile iste vesti, pa smo uspeli da organizujemo sve u Melburnu“, rekao je Tajli.
 
Vlast Australije ne želi da se ponovo izlaže rizicima kako bi organizovala tenisko takmičenje, pa je sve izvesnije da će Novak Đoković titulu osvojenu ove godine morati da brani na novoj lokaciji.
 
Novak je u karijeri devet puta osvajao trofej na ovom turniru.
Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: