Prva srpska posada na Dakaru

Svetski sport - Nedelja 30.12.2012 - 13:29

Srbija će na predstojećem Dakaru prvi put imati predstavnike i u konkurenciji automobilista, a to će biti Bojan Milanović i Darko Veljković.

Prva srpska posada na Dakaru Prva srpska posada na Dakaru

35. izdanje najtežeg relija na svetu na programu je od 5. do 20. januara u Južnoj Americi, a start će za razliku od prethodnih godina biti upriličen u Peruu, a ne u Argentini.

Pored Milanovića i Veljkovića, koji će voziti Opel Antaru, u Južnoj Americi će se naći i Gabor Sagmajster, koji će po peti put braniti boje Srbije na Dakaru.

„Naš cilj je da završimo Dakar. S obzirom da ni Darko ni ja nemamo nikakvog iskustva u reliju svesni smo kakvi su nam dometi. Pošto su organizatori spremili takvu rutu da će prvih nekoliko dana biti najteže nadamo se da će nam to što smo odmorni pomoći da dođemo do cilja tog dana, a potom i nastavimo dalje“, rekao je Milanović za B92.

Milanović ima velikog iskustva na kružnim stazama, na kojima se ove godine okitio titulu šampiona, a odluku da učestvuje na Dakaru doneo je u poslednjem trenutku. Veljković će mu biti navigator i pred put u Južnu Ameriku prošao je posebnu obuku za ono što ga čeka.

„Moj posao je mnogo ozbiljniji nego što mnogi misle, pošto bi svaka greška mogla mnogo da nas košta. Moj posao je da gledam putnu knjigu i njoj verujem više nego onome što vidimo pred sobom. Nadam se da ćemo se dobro snaći i doći do cilja“, istakao je Veljković za B92.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: