Prvi put u istoriji niko neće biti izabran u Tenisku kuću slavnih

Svetski sport - Sreda 12.01.2022 - 12:11

Prvi put u istoriji niko neće biti izabran u Međunarodnu tenisku kuću slavnih, saopštili je danas ova organizacija.

FOTO: Free Images FOTO: Free Images
Niko od nominovanih kandidata nije dobio dovoljno glasova, najmanje 75 odsto u zbiru glasova službene grupe glasača, koju čine predstavnici medija, odabrani teniski istoričari, članovi Kuće slavnih i stručnjaci iz teniske industrije, kao i glasova teniskih zaljubljenika iz celog sveta, prenela je HINA.
 
Na listiću za ulazak u Međunarodnu tenisku kuću slavnih u 2022. bile su Srpkinja Ana Ivanović, Italijanka Flavija Peneta, Zimbabveanka Kara Blek i Amerikanka Lisa Rejmond, a od tenisera nominovani su bili Španci Karlos Moja i Huan Karlos Ferero.
 
Kara Blek je dobila najviše glasova ljubitelja tenisa, a time i dodatna tri boda, dva je zaradila Flavija Peneta, a jedan Ana Ivanović. Ali, ni to nije bilo dovoljno da neko od njih predje „izborni prag“.
 
„Proces izbora u Medjunarodnu tenisku kuću slavnih ima više koraka, kroz odbore za nominaciju i kroz glasanje. Odluka o tome ko zaslužuje biti izabran u Kuću slavnih leži na službenoj glasačkoj grupi, grupi nezavisnih glasača sa reputacijom u tenisu, koji imaju veliko znanje o njegovoj istoriji“, izjavio je u saopštenju glavni operativac Medjunarodne teniske kuće slavnih Tod Martin.
 
Svi nominovani za ovu godinu naći će se ponovno na listiću i sledeće godine, jer prema pravilniku Medjunarodne teniske kuće slavnih svako od nominovanih može se tri puta naći na listiću. Svi koji ne budu izabrani u trogodišnjem razdoblju više ne mogu bitikandidati za uvrštanje u društvo teniskih besmrtnika.
 
Ipak, iako neće biti „Klase 2022.“, u Njuportu će 16. jula ipak biti održana svečanost prijema za Australijanca Lejtona Hjuita koji je izabran u „Klasi 2021.“, ali zbog ograničenja izazvanih pandemijom Kovid-19 nije mogao doputovati u Sjedinjene Američke Države na prošlogodišnju svečanost, tokom koje je sa godinu dana zakašnjenja u Medjunarodnu tenisku kuću slavnih uvršten Goran Ivanišević.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: