Puče novi transfer rekord za defanzivca u Engleskoj: Arsenal kupio reprezentativca za 60 miliona

Svetski sport - Subota 17.07.2021 - 01:17

Ben Vajt nastavlja karijeru u Londonu

FOTO: PA FOTO: PA
Engleski reprezentativac Ben Vajt (23) novi je fudbaler Arsenala.
 
Štoper Brajtona će se u narednim danima i zvanično preseliti u London u rekordnom transferu od čak 60 miliona evra (sa bonusima) i postati najskuplji defanzivac u istoriji "Tobdžija".
 
Biće to kruna nestvarnog puta jednog od najatalentovanijih defanzivaca na Ostrvu koji je za samo dve godine od "viška" u Brajtonu stigao do dresa reprezentacije Engleske, koja je nedavno osvojila vicešampionsku titulu na Evropskom prvenstvu.
 
Ben Vajt se fudbalski afirmisao u Lidsu, pod vođstvom Marsela Bijelse, gde je u šampionskoj sezoni 2019/20. u Čempionšipu bio najbolji igrač ovog tima i zabeležio svih 46 nastupa i jedan gol.
 
Lids je prošlog leta pokušao da ga otkupi posle plasmana u Premijer ligu, ali je Brajton tražio preko 30 miliona funti, što na "Eland Roudu" nisu želeli da plate, pa su se okrenuli jeftinijim opcijama, reprezentativcu Nemačke Robinu Kohu (Frajburg) i Španije Dijegu Ljorenteu (Sosijedad).
 
Vajt je odigrao sjajnu sezonu za Brajton u Premijer ligi, a samo godinu dana kasnije Arsenal se javio i odmah isplatio 60 miliona evra pa će Englez postati najskuplji defanzivac u istoriji kluba.
 
Telegraf, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: