Rodman u "misiji" u Severnoj Koreji

Svetski sport - Sreda 27.02.2013 - 20:21

Bivša američka NBA zvezda Denis Rodman, poznat po svom košarkaškom umeću ali i ekscentričnom izgledu, danas je stigao u Severnu Koreju - zemlju u kojoj vladaju najstroža pravila oblačenja u svetu.

 

Američki sportista i zabavljač poznat kao "Crv" stigao je danas u Pjongjang sa ekipom televizije Vajs i postao tako "sportski diplomata" u vreme porasta tenzija između Amerike i Severne Koreje.
 
Rodman se pridružio trojici članova košarkaškog tima "Harlem gloubtrotersi" i dopisniku magazina Vajs radi snimanja emisije o Severnoj Koreji koji će biti emitovan na televiziji HBO, rečeno je u ekskluzivnom intervju koji je dao Asošijejted Presu pre sletanja.
 
Rodman i ekipa Vajsa uključiće se u "košarkašku diplomatiju" tako što će organizovati košarkaški kamp za decu i igrati sa najboljim severnokorejskim košarkašima. Nadaju se da će utakmici prisustvovati i severnokorejski predsednik Kim Džong Un, za kojeg se tvrdi da je veliki ljubitelj košarke.
 
Rodman možda izgleda čudno za severnokorejske uslove, gde muškarci uglavnom nose vojničke pantalone i gde je puštanje brade i brkova zabranjeno.
 
Dok je interesovanje za žensku modu u Pjongjangu u porastu, muškarci se u tom konzervativnom društvu i dalje oblače krajnje jednostavno - nose se radničke pantalone, uniforme, tamno-plava odela kakva je nosio Mao Ce Tung, i sakoi u zapadnjačkom stilu.
Blic

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: