Rodžer Federer ispao iz Top 10

Svetski sport - Utorak 12.10.2021 - 13:06

Rodžer Federer nije više među deset najboljih tenisera na svetu.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Zbog čestih promena načina bodovanja, Svetska teniska asocijacija dugo je Federera držala među deset najboljih tenisera na svetu, uprkos njegovim lošim izdanjima i slabim rezultatima u poslednje dve godine.
 
Ipak, i tome je morao da dođe kraj, prevashodno zbog njegovog neigranja na turnirima poslednjih meseci, uglavnom zbog neophodnog procesa oporavka nakon operacije kolena.
 
Kada narednog ponedeljka izađe nova ATP lista, nakon mastersa u Indijan Velsu, Federera neće biti među prvih 10.
 
I to će se desiti prvi put posle skoro pet godina.
 
Poslednji slučaj kada Švajcarac nije zauzimao mesto među desetoricom najboljih igrača sveta se desio u januaru 2017. godine.
 
Hurbert Hurkač je plasmanom u četvrto kolo na Indijan Velsu zaradio bodove kojima je „zaradio“ mesto među deset najboljih tenisera na svetu; čime je automatski istisnuo Federera iz elitnog društva.
 
Nije sigurno da će se Federer tu i zadržati, pošto ima i Janik Siner šansu da ga obiđe do kraja mastersa.
 
Do kraja godine, Rodžer Federer će samo da pada na ATP listi, jer neće igrati nijedan turnir.
 
Kako konstatuju svetski mediji, samo je pitanje vremena kada će Federer izleteti i iz prvih 100 i pasti do najnižeg rejtinga u poslednjih 20 godina.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: