Rolan Garos pred odlaganjem: Situacija nije dobra

Svetski sport - Nedelja 04.04.2021 - 15:34

Nakon najave predsednik Teniskog saveza Francuskeda da bi Rolan Garos mogao da bude odložen, to je potvrdila ministarka i sporta te zemlje Roksana Marasineanu.

 Rolan Garos je trebalo da se igra od 23. maja do 6. juna Rolan Garos je trebalo da se igra od 23. maja do 6. juna
Ona je izjavila da sport neće biti prioritet u tamošnjem društvu, usled borbe sa pandemijom koronavirusa koja ne jenjava.
 
"Sport neće biti prioritet u našem društvu. U razgovoru smo sa Francuskom teniskom federacijom kako bismo videli da li je nužno da promenimo datum Rolan Garosa. Iako je sport na visokom nivou u Francuskoj za sada očuvan, pokušavamo da maksimalno ograničimo rizike od širenja virusa u profesionalnom sportu, a situacija nikako nije dobra", rekla je Marasineanu za državni radio.
 
Prvobitno, Rolan Garos je trebalo da se igra od 23. maja do 6. juna.
 
Ali, Francuska je u subotu ušla u treću nacionalnu blokadu radi suzbijanja širenja koronavirusa, iako su profesionalni sportovi uglavnom pošteđeni.
 
Izuzetak je samo biciklistička jednodnevna trka Pariz-Rube koja je otkazana.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: