Ronaldo najefikasniji u Evropi, ispred jedino Ali Daei

Svetski sport - Sreda 11.09.2019 - 14:24

Portugalski as je u Litvaniji došao do 93. gola u 160 nastupa za selekciju svoje zemlje.

Postao je i novi rekorder u kvalifikacijama za EP FOTO: AP Postao je i novi rekorder u kvalifikacijama za EP FOTO: AP
Portugalski majstor Cristiano Ronaldo briljirao je u pobjedi evropskog nogometnog prvaka na gostovanju u Litvaviji od 5:1, postigavši čak četiri gola. 
 
Ronaldo je postigao pogodak za 1:0 u sedmoj minuti iz kaznenog udarca, a potom u nastavku od 62. do 76. dodao još tri, stigavši tako do brojke od 93 gola u 160 nastupa u dresu reprezentacije Portugla.
 
Kako navodi Hina, Ronaldo je tako ušao u historiju kao prvi evropski igrač sa 90 i više golova u reprezentativnom dresu, a u svijetu je ispred njega samo Ali Daei koji je u dresu Irana postigao 109 pogodaka.
 
Napadač Juventusa je u Litvaniji upisao i svoj 54. hat-trick u karijeri što nije uspjelo nikome do sada.
 
Novi rekorder kvalifikacija
 
Postao je i novi rekorder u kvalifikacijama za evropska prvenstva sa 24 gola preskočivši Irca Robbiea Keanea, koji je do sada vodio sa 23 gola.
 
Zanimljivo, Ronaldo je postao i prvi igrač u historiji koji je postigao gol protiv čak 40 reprezentacija.
 
Na drugom mjestu evropske liste strijelaca u dresu reprezentacije je slavni Mađar Ferenc Puskas koji je u dresu mađarske reprezentacije postigao 84 gola u 89 nastupa. 
 
Na trećem mjestu je njegov sunarodnjak Sandor Kocsis sa 75, a zatim slijede dva njemačka nogometaša Miroslav Klose sa 71 i Gerd Muller sa 68, Irac Robbie Keane sa 68, Šveđanin Zlatan Ibrahimović sa 62 gola...
Al Jazeera, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: