Ronaldo opet ruši rekorde: Sjajni Portugalac postigao 800. gol u karijeri VIDEO

Svetski sport - Petak 03.12.2021 - 13:14

Ronaldo obara rekorde i u 36. godini života (37 u februaru!), a pošto je najavio da će igrati do 40. možemo samo da se radujemo novim podvizima.

FOTO: EPA FOTO: EPA
Fantastični Portugalac postigao je 800. gol u profesionalnoj karijeri kada je u 52. minutu utakmice Mančester junajted - Arsenal (3:2) doveo crvene đavole u vođstvo od 2:1.
 
Samo 18 minuta kasnije postigao je još jedan, kojim je vratio prednost Junajtedu pošto je u međuvremenu Arsenal izjednačio.
 
Bio je to 11. gol Ronalda u drugom mandatu u Mančesteru, a prethodno je za đavole postigao 118 do 2003. do 2009. 
 
Najviše golova postigao je za Real Madrid - 450, za reprezentaciju Portugalije 115, u dresu Juventusa 101 gol, a za lisabonski sporting još pet.
 
 
Osim Ronaldovog zaista neverovatnog dostignuća, utakmicu na Old Traordu obeležio je i bizaran gol kojim je Arsenal poveo. Posle kornera sa desne stane u gužvi u petercu Fred je udario "svog" golamana De Heu koji je pao i ostao da leži na golu.
 
Igrači Arsenala nisu primetili da je golman Junejteda onesposobljen (ili  nisu želeli da primete) pa su nastavili akciju iz koje je Smit rou pogodio nebranjenu mrežu.
 
Sudija Martin Etkinson nije imao drugog izbora nego da prizna gol, jer De Hea nije bio fauliran. Ipak, zahvaljujući Kristijanu pravda je zadovoljena a Mančester j. je stigao do prve pobede na svom terenu u Premijerligi još od - septembra.
 
Posle 14. kola, Arsenal je peti sa 23 boda, a Junajted sedmi sa dva boda manje. 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: