Santoš: Pustite Ronalda, mi smo tim, gde su ostali?

Svetski sport - Subota 23.03.2019 - 12:01

Selektor Portugala Fernando Santoš nije bio zadovoljan posle remija sa Ukrajinom u Lisabonu (0:0) u meču B grupe kvalifikacija za Evro 2020.

Kristijano Ronaldo nije briljirao FOTO: AP Kristijano Ronaldo nije briljirao FOTO: AP
Očekivali su Portugalci da zabeleže trijumf pred svojim navijačima, ali gosti su bili veoma čvrsti i reklo bi se da su zasluženo osvojili bod.
 
Kristijano Ronaldo nije briljirao po povratku u nacionalni tim, imao je nekoliko pokušaja, ali ni izbliza nije bio tako opasan kao što je to ove sezone bio u dresu Juventusa.
 
Ipak, selektor Portugala Fernando Santoš odbio je da se fokusira isključivo na igru Ronalda. Njega više zabrinjava činjenica da ni drugi nisu pokazali koncentraciju pred golom protivnika.
 
"Uopšte nije rešenje da stalno razmišljamo o tome šta Kristijano misli i da pokušavamo da mu budemo u glavi. Ono što je bitno je da Portugal nije pobedio na ovom susretu. Igrači nisu zadovoljni remijem i to je normalno. Oni igraju u velikim klubovima i žele najbolje rezultate. Moramo da razmišljamo o narednom meču sa Srbijom, sa Kristijanom ili bez njega. U tome uopšte nije poenta. Moramo da se koncentrišemo na timsku igru, a ne na to da li će i kako igrati Ronaldo", izjavio je Santoš.
 
On kaže i darezultat od 0:0 nije realan i veruje da je njegov tim zaslužio da slavi. S druge strane, Ronaldo se nije oglašavao, dok je Žoao Murinjo takođe uveren da Portugalci nisu imali sreće.
 
"Nažalost nismo pobedili i ostaje nam da razmišljamo u narednom meču sa Srbijom. Želimo da postižemo golove, ali nije išlo ovog puta. Imamo mnogo toga da popravimo u igri, moramo raditi na treningu na posebnim varijantama. Dali smo sve od sebe, ali Ukrajina je izdržala. Drago mi je da sam opet uz tim, želim da pomognem da ovaj tim napravi dobre rezultate. Nadajmo se pobedi u ponedeljak, naši navijači su zaslužili da se raduju posle podrške koju su nam još jednom pružili", zaključio je Mutinjo.
 
Utakmica B grupe kvalifikacija između Portugala i Srbije igra se u ponedeljak od 20.45.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: