Serena 101. pobedom stigla do novog finala na Otvorenom prvenstvu SAD

Svetski sport - Petak 06.09.2019 - 15:05

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u finale Otvorenog prvenstva SAD pošto je prošle noći pobedila Ukrajinku Elenu Svitolinu sa 6:3, 6:1.

Izjednačila se sa Kris Evert FOTO: AP Izjednačila se sa Kris Evert FOTO: AP
Vilijams je do svoje 101. pobede na Ju Es Openu, čime se izjednačila sa Kris Evert, stigla za samo 70 minuta igre.
 
Svitolina je u uvodnom gemu meča propustila tri brejk prilike, Vilijams je već u narednom kaznila i taj jedan brejk joj je bio dovoljan da osvoji prvi set. Amerikanka je u drugom setu tri puta oduzimala servis i tako obezbedila plasman u svoje deseto finale US opena.
 
Ona će se za sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu SAD i rekordni 24. grend slem trofej boriti protiv 19-godišnje Kanađanke Bjanke Andersku koja je u drugom polufinalu bila bolja od Belinde Benčić iz Švajcarske sa 7:6(3), 7:5.
 
Andresku je u desetom gemu prvog seta spasila jednu set loptu, da bi potom ubedljivo dobila taj-brejk sa 7:3.
 
Benčić je u drugom setu vodila sa 5:2, servirala je za set, ali je Andresku osvojila narednih pet gemova i tako se plasirala u svoje prvo grend slem finale posle dva sata i 12 minuta igre.
 
Ovo je tek četvrti grend slem turnir na kojem Andresku učestvuje i nikada do sada nije prošla drugo kolo.
Hot sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: