Serija A: Prvenstvo se nastavlja kada se stvore svi uslovi

Svetski sport - Subota 04.04.2020 - 12:39

Takmičenje u italijanskoj fudbalskoj Seriji A biće nastavljeno kada se za to stvore zdravstveni uslovi.

Priča se i o smanjenju plata FOTO: Getty Images Priča se i o smanjenju plata FOTO: Getty Images
Italijanska liga prekinuta je 9. marta zbog pandemije korona virusa, kada je Vlada naredila karantin, a takmičenje je suspendovano do daljeg. Prethodno, planiralo se da se prvenstvo nastavi krajem maja.
 
Novom naredbom Vlade klubovima je zabranjeno da treniraju, čak i u malim grupama igrača, najmanje u narednih 10 dana.
 
Posle današnje video konferencije svih 20 klubova Serije A, Liga je saopštila da će pre odluke o nastavku šampionata sačekati da se ispune svi uslovi.
 
"Što se tiče mogućeg završetka šampionata i Kupa Italije, uprava lige će razmotriti nastavak samo kada to zdravstveni uslovi dozvole, pridržavajući se, kao što je to uvek bio slučaj, odredbi Vlade i uzimajući u obzir zaštitu zdravlja fudbalera i svih učesnika", navodi se u saopštenju, preneli su italijanski mediji.
 
Do kraja Serije A ostalo je da se odigraju još 12 kola, uz četiri utakmice koje su odložene 22. februara. Takodje, nisu odigrani ni revanši polufinala Kupa.
 
"Suočeni sa različitim scenarijima, koji su i dalje neizvesni, Serija A, uz učešće predstavnika klubova, će nastaviti da analizira uticaj i posledice epidemije na medicinski, ekonomski, regulatorni i sportski nivo i nivoe procene rizika za klubove", piše u saopštenju.
 
Tokom sastanka govorilo se i o smanjenju plata, ali nije postignut dogovor.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: