Simeone razbio Murinja za finale!

Svetski sport - Četvrtak 01.05.2014 - 00:30

Fudbaleri Atletika plasirali su se u finale Lige šampiona, pa ćemo 24. maja gledati madridski derbi na Lušu u Lisabonu.

BETA/AP BETA/AP

"Jorgandžije" su u revanšu polufinala savladale Čelsi sa 3:1 (1:1) na njegovom teško osvojivom Stamford Bridžu.

Izgledalo je da će Žoze Murinjo opet trijumfovati defanzivnom taktikom jer je Tores pogodio za 1:0 u 36. minutu, ali je već krajem poluvremena Adrijan izjednačio, a u nastavku Kosta iz penala i Turan srušili Bridž. Prvi put u istoriji u finalu evrokupa igraće timovi iz jednog grada.

Atletiko će drugi put u svojoj istoriji igrati u finalu Lige šampiona (poražen 1974), gde će mu protivnik 24. maja biti gradski rival Real, koji je deklasirao aktuelnog šampiona Bajern Minhen sa 5:0 u drugom dvomeču polufinala.

S druge strane, dvostruki šampion Evrope Murinjo je opet ostao bez finala LŠ sa svojim omiljenim timom. Portugalac je četvrti put u nizu zaustavljen u polufinalu LŠ.

Meč na Bridžu obeležila je velika borba dva tima u prvom poluvremenu, prvi je zapretio Atletiko preko Kokea, ali je Švarcer sjajno intervenisao. U nastavku prvog dela Čelsi je ima više loptu u svom posedu, Luiz je pogodio i preku, ali je ipak Atletiko bio za nijansu konkretniji u napadu.

Ipak, u 36. minutu Čelsi stiže do vođstva. Sjajno je Viijan prošao po desnoj strain, dodao loptu Aspilikueti koji ju je odmah produžio na deset metara gde je Tores sjajno reagovao i uz malo sreće zatresao mrežu bivšeg tima. El Ninjo nije slavio pogodak.

Međutim, ovaj gol ništa ne menja, Atletiko nastavlja u svom ritmu i minut pre poluvremena stiže do izjednačenja. Očajno je reagovala odbrana Čelsija, najjači deo ovog tima, nakon centaršuta Turana i povratne lopte Huanfrana, Adrijan Lopes ju je zakucao u mrežu za 1:1.

Usledilo je drugo poluvreme u kojem se raspala igra Čelsija, a opet su očajni bili defanzivci. Samo što je ušao u igri da pojača napad, Eto je upropastio odbranu faulom nad Kostom u kaznenom prostoru.

Španski reprezentativac je bio neumoljiv sa bele tačke i pogodio za prekret na Bridžu. Nekoliko minuta zatim Luiz ponovo pogađa okvir gola, ovaj put stativu, i to se opet sveti Čelsiju.

Nakon serije izmena i mirnog perioda igre, Atletiko rešava meč. Opet je odbrana Čelsija zakazala, opet je nakon centaršuta s leve strane lopta stigla do Huanfrana koji je vraća na drugu stativu, a tamo je Turan neometan prvo glavom pogodio stativu, a onda pokupio odbitak i dotukao domaćina.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: