Smrt obavijena velom tajne: Tuga: Legenda acb lige i jedini Škot koji je ikad igrao u NBA ligi preminuo u 39. godini

Svetski sport - Subota 25.01.2020 - 12:24

Robert Arčibald, prvi i do sada jedini Škot koji je igrao i NBA ligi, preminuo je u 39. godini!

Roberta Arčibald FOTO: Twitter Roberta Arčibald FOTO: Twitter
Detalji smrti Roberta Arčibalda, koji je veliki trag ostavio u Valensiji, Huventudu i Unikahi u Španiji, ali i u Memfisu, Feniksu, Orlandu i Torontu, nisu saopšteni javnosti.
 
Arčibald je studirao na Univerzitetu Ilionis, odakle je krenuo put Memfisa, koji ga je 2002. godine izabrao kao 32. pika na NBA draftu. Nakon toga je imao kraće epizode u većem broju američkih klubova.
 
Košarkaš visok 212 centimetara ostavio je zaista veliki trag i u Španiji, u kojoj su se sa tugom oprostili od svog nekadašnjeg miljenika.
 
Igrao je na poziciji krilnog centra i centra, a uvek je nosio broj 21, nastupao je i za Skavolini, Azovmaš i Sragosu, a sa Huventudom je osvojio FIBA Evrokup.
 
Arčibald se penzionisao nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu, gde je igrao za reprezentaciju Velike Britanije, a od tada je radio u jednoj osiguravajućoj kompaniji.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: