Šok za Federerove navijače: Pauza će POTRAJATI

Svetski sport - Sreda 17.11.2021 - 12:48

Švajcarski teniser Rodžer Federer, koji se trenutno oporavlja od operacije kolena, šokirao je svoje navijače koji su željno iščekivali njegov skori povratak posle najnovijeg hirurškog zahvata. A taj skori povratak - neće baš skoro...

FOTO: AP FOTO: AP
Naime, čuveni teniser je istakao da sigurno neće igrati na Australijan openu, kao i da je mala verovatnoća da će se vratiti turnirima pre sredine naredne godine, prenosi list "Maten".
 
- Moram da budem strpljiv, potrebno je vremea da se koleno zaleči. Sledećih nekoliko meseci biće ključno. Bio bih vrlo iznenađen ako bih mogao da nastupim na Vimbldonu, rekao je 40-godišnji Federer.
 
On je dodao da bi u januaru mogao da počne sa trčanjem, a u martu ili aprilu sa treninzima na teniskom terenu.
 
- Moj život se neće urušiti ako više ne budem igrao u finalu grend slem turnira. Verujem da ću se vratiti, izjavio je Švajcarac.
 
Rodžer Federer je osvojio 20 grend slem tititula u karijeri, po čemu je rekorder zajedno sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem, ima najviše pehara na završnom masters turniru (šest, što bi Nole mogao da sustigne ove godine), ima i najviše osvojenih Vimbldona (osam), jedini je koji je igrao na deset uzastopnih grend slem finala, ima najviše pobeda u pojedinačnoj konkurenciji na tim turnirima (369)...
 
Ipak, poslednjih godina kolena mu prave priličan problem, pa je na operaciju morao i 2020. i 2021, a od ove poslednje se još oporavlja i, kako sam ističe, vratiće se takmičarskim mečevima tek sredinom naredne sezone.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: