Solskjer: Nemam prava da pričam o Halandu

Svetski sport - Subota 03.04.2021 - 12:56

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer kaže da klub nije spreman da se uključi u licitiranje za transfer Erlinga Halanda.

FOTO: AFP FOTO: AFP
Mladi napadač Borusije Dortmund biće po mnogima zvezda prelaznog roka i mnogi klubovi su već počeli da se otimaju oko njega.
 
Menadžer fudbalera Mino Rajola i otac igrača, Alf Inge Haland, boravili su ovih dana u Španiji, gde su saslušali ponude Reala i Barselone.
 
Pretpostavka je da će to u narednih par dana učiniti i sa kontigentom engleskih klubova, na sastanku u Londonu.
 
Ipak, Solskjer nije nagovestio da je Junajted spreman da se upusti u trku, naročito ne ako se ima u vidi koliku platu traže Haland u Rajola, te da bi obeštećenje moglo da bude i 180 miliona evra.
 
Klubovima bi za ceo paket, što se tiče obeštećenja i plata igrača za pet godina, trebalo preko 360 miliona evra, što je u vreme kada se mnogi muče sa prihodima, enormna suma.
 
Solskjer otuda kaže da će Junajted tiho i bez mnogo pompe raditi na svojim metama.
 
"Ja su se koncentrisati na naredna dva meseca i šta god da se desi u svetu fudbala, uvek je tako da ima mnogo mesta na koje neko može da ode. Čak i to što sam radio nekada sa Erlingom ne daje mi pravo da kao menadžer Mančester junajteda govorim o njemu, on će sam doneti odluku. To za koga smo mi zainteresovani i po koga ćemo krenuti neću da komentarišem", kaže Solskjer.
 
On doduše kaže da Junajted uveliko radi na poslovima prelaznog roka.
 
"Kako svet funkcioniše u ovom trenutku, svakako da bismo voleli da naš posao i razgovore obavimo mirno, ali imate vesti i medijske platforme koje stvari otežavaju. Nadam se da bismo ovde jednom mogli da sedimo sa igračima o kojima niko nije pisao. Sprovodimo naš plan regrutovanja, skautiranja igrača za koje smo zainteresovani, na način koji osećam da je pravi, ispravan", zaključio je Solskjer.
 
On je dodao i da su Mejson Grinvud i Markus Rašford trenirali i da bi mogli da budu spremni do nedelje i meča sa Brajtonom u Premijer ligi.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: