Solskjer: Želim da krenem Fergusonovim stopama

Svetski sport - Petak 21.12.2018 - 11:51

Kao igrač sam imao najboljeg mogućeg menadžera. Umnogome je uticao na mene – istakao je Norvežanin na prvoj konferenciji za medije po dolasku na klupu Mančester junajteda

"Kao igrač sam imao najboljeg mogućeg menadžera" FOTO: AP
Novi menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer danas se prvi put obratio medijima na “Old Trafordu”. Na prvoj konferenciji za novinare od dolaska na mesto trenera Norvežanin je poručio da želi da krene stopama Ser Aleksa Fergusona.
 
- Kao igrač sam imao najboljeg mogućeg menadžera. Umnogome je uticao na mene – način na koji se nosio sa ljudima, kakav je bio menadžer, kako je držao na okupu 25 internacionalaca, a da svi budu srećni i “gladni” uspeha... Takođe, način na koji je funkcionisao sa svojim saradnicima – sve to me je impresioniralo. Kada sam 2003. bio povređen, u nekoliko navrata sam hvatao beleške šta on radi u određenim situacijama. Već smo u kontaktu, ne postoji bolja osoba od njega koja može da me posavetuje - istakao je Solskjer.
 
Bivši fudbaler, koji je najveći deo svoje karijere proveo u Junajtedu, priznaje da se nimalo nije dvoumio kada je dobio poziv “đavola”. 
 
- Nisam dva puta razmislio ni kada sam dobio ponudu da dođem kao igrač. Malo je reći da sam sada počastvovan i privilegovan što mogu da pomažem klubu narednih nekoliko meseci.
 
Novinare je zanimalo da li će biti promena u postavi i da li već sada razmišlja o prelaznom roku. 
 
- Trenutno je najvažnije da upoznam igrače, da steknem uvid u njihove kvalitete. Gledao sam utakmice Junajteda koliko su mi obaveze dozvoljavale, ali tek kada ih upoznam znaću koliko kome mogu da pomognem. Lukaku je dobio nekoliko dana odsustva, dok se Aleksis (Sančez) oporavlja od povrede i jedino se sa njima još uvek nisam susreo, ali jedva čekam. Što se tiče prelaznog roka, siguran sam da skauti kluba već imaju nekoga na umu.
 
Mančester junajted će do kraja godine odigrati još tri utakmice – protiv Kardifa, Hadersfilda i Bornmuta, a Solskjer smatra da u ovom trenutku ne treba stavljati akcenat na bodove i rezultate, već na prilagođavanje igrača novom sistemu rada. 
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: