Sosijedad naneo prvi poraz Barsi!

Svetski sport - Nedelja 20.01.2013 - 11:37

Fudbaleri Real Sosijedada napravili su veliko iznenađenje u 20. kolu španske Primere pobedivši Barselonu posle preokreta rezultatom 3:2.

Sosijedad naneo prvi poraz Barsi! Sosijedad naneo prvi poraz Barsi!

Pobedonosni pogodak za ekipu sa ’Anoete’ postigao je Agireče u drugom minutu sudijske nadoknade.

Strelci za domaću ekipu bili su još Gonsalo Kastro u 41. minutu dok je drugi gol postigao Maskerano u 63. minutu savladavši svog golmana. Golove za Barselonu postigli su Mesi u 7. i Pedro u 25. minutu.

Fenomenalni Argentinac je ovim golom došao do brojke od 29 u nacionalnom prvenstvu i oborio rekord brazilca Ronalda kao igrač koji je postigao gol na 10 uzastopnih mečeva u Primeri. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da njegova ekipa ostvari pobedu na ovom neugodnom gostovanju.

Prvoplasirana ekipa španskog prvenstva imala je prednost od 2:0 ali im ni to nije bilo dovoljno da zabeleže 19. pobedu.

Ključni trenutak na meču desio se u 56. minutu pri rezultatu 2:1, kada je Barselona ostala sa igračem manje zbog isključenja Đerara Pikea. Nedugo zatim, domaći tim je stigao do izjednačenja a potom i do pobede u samom finišu utakmice.

Barselona posle prvog poraza u sezoni ima 55 bodova dok je Sosijedad na devetom mestu sa 29 bodova. Drugoplasirani Atletiko Madrid imaće priliku da smanji prednost ’Blaugrane’ na sedam bodova ukoliko savlada Levante u nedelju.

U ostalim utakmicama, Granada je bila bolja od Rajo Valjekana sa 1:0, Hetafe i Sevilja su igrali nerešeno 1:1, kao i Malaga i Selta u poslednjem meču dana. Malaga je povela preko Demikelisa u 37. minutu, dok je Fernandes doneo gostima izjednačenje, koji su potom do kraja meča napadali. Ipak, na kraju je domaći tim uz puno sreće izvukao bod i sada je na petom mestu tabele sa 32 boda, 23 manje od vodeće Barselone, dok je Selta na 17. poziciji.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: