"Spasite ljudske živote": Demonstranti u Tokiju traže otkazivanje Olimpijskih igara

Svetski sport - Petak 23.07.2021 - 13:26

Oko 50 demonstranata okupilo se danas u Tokiju tražeći otkazivanje Olimpijskih igara.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Oni su se okupili ispred zgrade vlade Tokija uzvikujući "Ne Olimpijskim igrama", "Spasite ljudske živote" i noseći natpise "Otkažite Olimpijske igre".
 
Olimpijske igre u Japanu, kojima se protivi veliki deo stanovništva te zemlje, održaće se uglavnom bez gledalaca zbog pandemije korona virusa.
 
Prethodnog dana Tokio je dostigao još jedan šestomesečni maksimum u novim slučajevima zaraze, u trenuku kada kada raste zabrinutosti zbog mogućeg pogoršanja epidemiološke situacije za vreme OI. Ipak, stopa zaraženih i umrlih i smrtnih u Japanu je niža nego u drugim zemljama.
 
Ceremonija svečanog otvaranja Olimpijskih igara održava večeras od 20.00 po lokalnom, odnosno od 13.00 po srednjoevropskom vremenu.
 
Na Olimpijskom stadionu neće biti navijača kako bi se sprečilo širenje korona virusa, ali će ceremoniji prisustvovati pojedini zvaničnici, gosti i mediji.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: