Sportingu bod u Portu: “Lavovi” vide titulu posle 19 godina

Svetski sport - Nedelja 28.02.2021 - 00:51

Fudbaleri lisabonskog Sportinga izborili su veoma bitan bod u meču sa Portom u subotu uveče na stadionu Dragao.

Porto je bio za nijansu bolji FOTO:EPA-EFE Porto je bio za nijansu bolji FOTO:EPA-EFE
Odigrali su nerešeno 0:0, ali je remi njima više značio u borbi za titulu, jer znači da su pregrmeli jedno od tri teška gostovanja.
 
Porto je, sa druge strane ostao bez bodova u jednoj od najvažnijih utakmica sezone ako želi da se iole umeša u borbu za naslov prvaka.
 
Sporting je u 14. minutu probao da zapreti preko Pedra Gonsalveša, ali je lopta koju je sa ivice šesnaesterca uputio, otišla pored desne stative.
 
Trinaest minuta kasnije, Vilson Manafa je mogao da donese prednost Portu, ali je odbranio golman Antonio Adan.
 
Porto je bio za nijansu bolji, ali svoju inicijativu nije pretvarao u golove, dok se Sporting odlično branio i uzeo bod, kojim je zadržao prvo mesto tabele.
 
“Lavovi” na vrhu portugalskog šampionata imaju 55 bodova, Porto je drugi sa 45, trećeplasirana Braga ima 43, a svi ostali znatno manje.
 
Da podsetimo, Sporting je poslednji put bio šampion Portugala još početkom ovog milenijuma, u sezoni 2001/2002. Još jednu titulu zeleno-beli imaju i iz sezone 1999/2000, a posle 2002. godine samo su Benfika i Porto nizali titule prvaka države.
Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: