Šumaher ponovo u Formuli 1: Naslednik legendarnog Mihaela seda za volan

Svetski sport - Sreda 02.12.2020 - 14:39

Polazi stopama oca, ali i strica.

Mik Šumaher FOTO: YouTube Mik Šumaher FOTO: YouTube
Nakon što je karijeru završio njegov stric Ralf, a onda i njegov otac, legendarni Mihael Šumaher nakon onog povratka iz penzije, za volanom će sada biti Mik!
 
Zvanično je potvrđeno ono što se donekle i očekivalo prethodnih meseci.
 
Mik Šumaher stiže u Formulu 1 i od 2021. godine voziće za Has.
 
Ovu informaciju je potvrdila sama Formula 1, nakon potvrde da je naslednik sedmostrukog šampiona potpisao ugovor sa američkim timom.
 
"Činjenica da ću sledeće godine biti član Formule 1 čini me neverovatno srećnim i ostajem bez reči. Želeo bih da se zahvalim Has timu, Ferariju i Ferarijevoj vozačkoj akademiji što su mi ukazali poverenje."
 
Naravno, Mik nije zaboravio roditelje Mihaela i Korinu.
 
"Takođe, želim da proznam i pružim svu svoju ljubav roditeljima, znam da im sve dugujem. Oduvek sam verovao da ću ostvariti svoj san o Formuli 1", rekao je Mik Šumaher, koji je bio šampion u Formuli 3, a ove sezone je vodeći u Formuli 2.
 
"Ogromna zahvalnost takođe i svim sjajnim ljubiteljima moto-sporta koji su me podržavali tokom karijere. Daću sve od sebe, kao i uvek i radujem se što ćemo zajedno proći kroz ovo putovanje", rekao je Mik Šumaher.
Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: