Šumaher se zakucao u zid, dva puta prekinuta trka i drama za tron

Svetski sport - Ponedeljak 06.12.2021 - 12:25

Trku Formule 1 za Veliku nagradu Saudijske Arabije obeležili su incidenti, pa je čak dva puta morala da bude prekinuta.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela, sada nastupa za Has, a on nije uspeo da iskontroliše bolid u krivini, te je udario u zaštitni zid.
 
Trka je prekinuta u 14. krugu upravo zbog ove nesreće. Naime, delovi zaštitnog zida bili su oštećeni, a delovi bolida su ostali i po stazi. Šumaher je, na sreću, iz bolida izašao nepovređen.
 
U tom trenutku je Maks Ferštapen imao prednost, dok je Luis Hamilton otišao na promenu guma u trenutku kada je bezbedonosno vozilo bilo na stazi. Isto to je uradio i Valteri Botas.
 
Vozači su startovali iz mesta u 15. krugu nakon kratkog prekida trke.
 
Ferštapen je držao prvo mesto u odnosu na dvojicu vozača iz Mercedesa. U jednom momentu je Okon prestiao Hamiltona u borbi za drugo mesto, a trka je opet prekinuta u 16. krugu nakon sudara Serhija Peresa iz Red Bula i Šarla Leklera iz Ferarija, a došlo i do kontakta između Džordža Rasela i Nikite Mazepina iz Hasa. Holanđanin je u jednom trenutku pretekao Hamiltona, ali je dobio kaznu od pet sekundi u 43. krugu, pa je Hamilton uskoro bio na prvom mestu.
 
Na kraju je slavio Hamilton, a pobednik će biti odlučen na poslednjoj trci u Abu Dabiju jer sada Britanac i Ferštapen imaju isti broj bodova.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: